Fenerbahçeli milli futbolcu Mehmet Topal, takım arkadaşı Mert Uygar Zeybek ile birlikte idman çıkışında aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Camların kurşun geçirmez olması sayesinde iki futbolcu da saldırıda yara almadı.

Fenerbahçe'de sabah idmanına katılan Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek, daha sonra Avrupa yakasına geçmek üzere yola çıktı. Mehmet Topal'ın aracına, TEM otoyolu bağlantı yolunda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 2-3 el ateş açıldı. Samadıra gişelere gelmeden gerçekleşen saldırı üzerine Mehmet Topal aracını kenara çekerek polisi aradı. Olay yerine gelen polis, Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek'i ifadelerinin alınması için polis merkezine götürdü.

Saldırının ardından geniş çaplı operasyon başlatan emniyet güçlerinin, saldırıyı gerçekleştiren bir kişiyi ve otomobilini tespit ettiği öğrenildi. Polis, olay yerinde de geniş çaplı inceleme başlattı. Tem otoyolu bağlantı yoluna gelen ekipler, trafiği durdurana boş kovan aradı. Aramanın ardından trafik tekrar açıldı.