Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, birbirinden kaliteli sanatçılarla buluşturduğu programını Kıbrıs’ın festivali unvanına yaraşır şekilde dünya çapında üne sahip Lara Fabian konseri ile bitiriyor. Lara Fabian yarın saat 21:30’da Salamis Antik Tiyatro’da sahneye çıkarak, en güzel hit parçalarını festivalin final gecesinde söyleyecek. Uluslararası bilinirliğiyle ülkemizin kültür sanat markası olan 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Salamis Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde yine festival dostlarının buluşma yeri oldu.

Tüm dünyada 20 milyondan fazla albüm satan, dünya müzik ödüllerinde “Dünyanın en çok satan Belçikalı sanatçısı ödülünü kucaklayan Lara Fabian 1991 yılında yayınladığı ilk Fransızca albümünden son albümü “Le Secret’e kadar tüm uluslararası Fransızca ve İngilizce hitleriyle festivalin kapanışını yapacak. Fransa ve Kanada’nın en çok satan kadın sanatçılarından Lara Fabian ilk İngilizce albümüyle Japonya’dan Amerika’ya kadar tüm dünyada bir numara olduğundan beri en çok sevilen kadın sanatçı oldu. Lara Fabian “Je t’aime” şarkısı ile dünyanın en çok satan Fransızca şarkılarından birine imza attı.

Bugüne kadar, 150’ye yakın etkinliğe, 450’den fazla sanatçı ile 400 bini aşkın kültür sanat dostunun konuk olduğu, Natalie Cole, Lorenna McKennitt, Bonney M, Bonnie Tyler, Goran Bregovic gibi dünyaca ünlü sanatçıların sahneye çıktığı Mağusa Festivali’nde bu yıl, dünyaca ünlü sanatçılardan Lara Fabian, Christina Branco ve Burhan Öcal, ülkemizin önemli sanatçılarından Hüseyin Kırmızı ve Aysun Kahraman, Türkiye’den önemli dans topluluğu Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu, yaptıkları müzik ile fark yaratan muhteşem üçlü Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Yüksek Sadakat grubu, Gökhan Türkmen ve Zara yer aldı.