Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 69 tutuklu ve 15 firari sanığın 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından ağırlaştırılmış hapisle cezalandırılmaları istemiyle hazırlanan iddianamede tanık olarak ifadesine yer verilen işadamı M.E.A., askerliğini tamamlamasının ardından Gülen çevresinden M.A. ile tanıştığını ve örgüte ait evlerde yapılan toplantılara katıldığını söyledi. Sohbetlerde Fethullah Gülen'in konuşmasının dinletildiğini ve videolar izletildiğini belirten M.E.A, toplantılara katılanlardan ‘zekat, kurban ve cemaate bağlı öğrencilere yardım’ adı altında para talebinde bulunulduğunu anlattı. Cemaatin davetiyle ABD’de bir geziye katıldığını belirten işadamı şöyle devam etti:

"Dini sohbetlerde Fethullah Gülen cemaati içerisinde ABD'de faaliyet yürüten kişiler olduğu, bu şahısların geziye katılanlara Gülen'in ABD'de ne kadar güçlü olduğu, ABD'de bütün kapıların Fethullah Gülen'e açık olduğu, Gülen'in danışmanlarının sürekli ABD Başkanı ile görüştüğü, görüşmelere FBI görevlilerinin de katıldığı, FBI ajanlarının ise Fenerbahçeliler olarak adlandırıldığı anlatıldı.

Daha sonra Colorado'da bir otele gittik. Burada ABD'li iş adamları ile ikili görüşmeler yapacağımız söylendi. Yine cemaatin ABD'de abileri olarak bize tanıtılan kişilerin tercümanlığında iş görüşmesi yaptık. Burada ismini İsmail olarak öğrendiğim 30'lu yaşlarda gözlüklü bir erkek şahsı, bana gelecekte Fethullah Gülen cemaatinin ABD'deki abisi olacak diye tanıttılar. Yine ismini Mustafa olarak tanıttıkları bir erkek şahsın Afrika ülkelerinde abilik yaptığını söylediler. Aynı otelde akşam yemeği ile resepsiyon yapıldı."