İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, paralel yapı iddiaları kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 33 kişi hakkında açılan davanın, Silivri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda yapılması kararını geri aldı.

Mahkeme duruşmaların Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde görülmesini hükmetti.

Paralel yapıya yönelik yürütülen "tahşiyecilere kumpas" soruşturması kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 33 kişi hakkında açılan davanın görüleceği yer konusunda değişikliğe gidildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaların Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki büyük salonda yapılmasını kararlaştırmıştı. Mahkeme bu kararından vazgeçerek ilk duruşmasının Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasına karar verdi.

İDDİANAMEDE 34 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Tahşiyeciler Grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 33 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Fetullah Gülen ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın aralarında bulunduğu 33 şüphelinin "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "silahlı örgüte üye olmak" "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından 34 yıla kadar hapsi talep edilmişti.