Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Lefkoşa genelinde atıl durumda bulunan yeşil alanların ilkokullarla işbirliği içerisinde ağaçlandırılmasına yönelik başlattığı projeyi sürdürüyor.

Proje uyarınca Lefkoşa genelinde belirlenen yeşil alanlara, okullarla işbirliği halinde ağaç ekimi yapılarak, hem şehrin ağaçlandırılmasına katkı konulması, hem de çocuklara doğa ve ağaç sevgisi aşılanması hedefleniyor.

İlk olarak 9 Eylül İlkokulu’nda gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliğinin ardından adres bu kez Şht. Doğan Ahmet İlkokulu oldu.

Sembolik imzalar birlikte atıldı

Projenin ile ilgili sembolik işbirliği protokolü LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte okul müdürü Ahmet Miralay ve öğrencilerden İrem Özduygu arasında imzalandı.

Burada kısa bir açıklama yapan okul müdürü Ahmet Miralay, yararlı ve çok güzel bir etkinliğe imza attıklarını vurgularken, bölgenin ağaçlandırılması ve ülkede yeşilin çoğalması adına örnek bir çalışma tanımında bulundu.

Harmancı: Ülkede yeşil doku olması gerekenden geride

LTB Başkan Harmancı ise atıl kalan yeşil alanları ağaçlandırma hedefleri kapsamında okullarla işbirliğine önem verdiklerini aktardı.

Öğrencilerin ekilen fidanlardan sorumlu olmaları ve idamesini sağlamalarının önemli olduğuna vurgu yapan Harmancı, ülkemizde yeşil ve bitki örtüsünün olması gerekenden geriye gittiğini, bu durumu değiştirmenin şart olduğunu dile getirdi.

Fidanlar minik eller tarafından dikildi

Konuşmaların ardından okulun yanında bulunan yeşil alana geçilerek LTB Park Bahçeler, Trafik ve Aydınlatma Şubesi ekiplerinin de yardımı ile fidan dikimi yapıldı. Fidan dikiminde şube amiri Ferdiye Sav ve okul müdür muavinleri Sadık Özbilgehan ve Sezin Çelik de katılarak öğrencilere yardımcı oldu. 

dogan-2.jpg

dogan-5.jpg

dogan-6.jpg