İstanbul'da 20 gün önce kaçırılan ve ailesinden 5 milyon euro fidye istenen iş adamı Mehmet Turgut'un, öldürülüp Şile'ye gömüldüğü ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, iş adamı Mehmet Turgut 26 Haziran günü ortadan kayboldu. Turgut'tan haber alamayan yakınları polise haber verdi. Ertesi gün ise iş adamının oğlunu arayan bir kişi babasının hayatı karşılığında 5 milyon Euro fidye istedi. Ancak fidyeciler bir daha aileyi aramadı. İş adamını kaçıran şüphelileri tespit eden polis, 7 ilde ortak operasyon düzenledi. Operasyonda Van'da 6, Ankara'da 1, İstanbul'da 2, Balıkesir, Kırıklareli, Sakarya ve Kocaeli illerinde de toplamda 8 kişi olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 1'i bugün serbest bırakıldı.

ELBİSELERİYLE GÖMÜLÜ HALDE BULUNDU

Emniyet kaynaklarında alınan bilgiye göre ise, Fatih Tahtakale'de bir saatçi dükkanı olan işadamı Mehmet Turgut, olay günü otomobiliyle Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna geldi. Buraya otomobilini park eden Turgut, daha sonra Marmaray'a binerek Sirkeci istasyonunda indi. Marmaray'dan indikten sonra yürüyerek iş yerine giden Turgut, bir süre sonra yeniden Marmaray'a binerek Kazlıçeşme'ye döndü. Otomobiline binen Turgut, henüz bilinmeyen bir yöntemle 3 kişi tarafından kaçırıldı. Kaçırılan Turgut, kendisini kaçıranlarla birlikte bir süre Avrupa yakasında dolaştıktan sonra Anadolu yakasına geçirildi. Ardından fidyeciler otomobili değiştirerek Turgut'u, Kocaeli'nde bir eve götürdü. Polis ekipleri ise otomobili 4 gün sonra Ümraniye'de park edilmiş bir şekilde buldu. Polis ekipleri 28-29 Haziran 2015 tarihinde şahısların kimlerini tespit etti. Yapılan araştırmada, Pendik'in Ballıca köyüne bağlı Ağva yolunda orman arazisinde dün saat 12.00 sıralarında Turgut'un cesedi bulundu. Turgut'un cesedinin yaklaşık 2 hafta önce elbiseleriyle gömüldüğü öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan şoförlerin 11-12 yıldır Turgut ailesinin yanında çalıştıkları öğrenildi.

ÖLDÜRÜLEN İŞ ADAMININ AĞABEYİ KONUŞTU

Cenazeyi teslim almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen işadamı Mehmet Turgut'un ağabeyi Musa Turgut, "Kaçırıldığı gün benim yanıma gelmişti. Cuma namazından önce geldi, bir iki saat oturduk. Cuma namazına birlikte gittik. Camide üç defa telefon geldi. Namazdan sonra "kim o densiz, namaz saatinde arayan" dedim. "Bankadan arıyorlar" dedi. Tekrar beraber Tahtakale'ye geldik. "Arabayı nerede bıraktın" dedim. Kazlıçeşme'ye bıraktım, Marmaray'la geçiyorum" dedi. Bizden ayrıldıktan sonra 17.20 gibi Marmaray'a biniyor, arabasını almaya giderken, arabaya atıp götürüyorlar. Bir gün sonra oğlunu arayıp, fidye istediler. 5 milyon Euro istediler. Oğlu da "babamın sesini duyayım" diyor, onlar da "bakarız" diyorlar. "Dinleteceğiz sesini" diyorlar, bir daha aramıyorlar" dedi.

Böyle bir olayı hiç beklemediklerini kaydeden Turgut, "Şüphelerimiz yok, bir şey diyemiyoruz. Hiç beklemiyorduk. Benim kardeşim kimseyle takışmaz, kimseyle uğramaz. Herkese hakkını verir. Hiçbir düşmanı olmaz. Biz böyle biliyoruz" diye konuştu.

Turgut, "Şüpheliler kim çıktı?" sorusu üzerine de, "Duyduğumuz kadarıyla 17 kişi yakalanmış. 2 tanesinin oğlunun şoförü olduklarını duyduk. Şoförler ne derece bu işle ilgili bilemiyoruz. Üzgünüz, 20 gündür ızdırap çekiyoruz. Dostu çok olan, düşmanı olan bir insan. Kardeşim diye söylemiyorum herkese elini uzatan bir insandı. Herkese maddi yönden yardım yapardı. Evine bağlıydı" dedi.