HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki bombalı terör saldırısı sırasında bölgede 2 canlı bombanın daha olduğunu ileri sürdü ve bu canlı bombaların hedefinde kendisinin olduğunu savundu. Yüksekdağ'ın böyle bir kanıya nasıl ulaştığı ise muamma.

Bölge gezisini sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mardin'e geldi. Kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşen Yüksekdağ, daha sonra gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara'daki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren 2 canlı bombanın haricinde 2 canlı bombanın daha bulunduğunu ileri süren Yüksekdağ, bu canlı bombaların hedefinde ise kendisinin olduğunu iddia etti. Yüksekdağ, bunlara ulaşılmadığını ve ikisinin kayıp olduğunu da iddia etti.

"MİTİNGLERİ HALKIMIZI DÜŞÜNEREK İPTAL ETTİK"

Hükümet tarafından konuyla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Yüksekdağ, "Bunlar bir ucu Antep'te olan bir operasyonun sonucunda bize ulaşan bilgilerdir. HDP merkezine bomba yüklü bir araçla saldırıdan söz ediliyor. Bir başka saldırı daha var. Antep'te benim katılacağım mitinge dönük bir saldırı bilgisi var. Hatta bizler mitinglerimizi iptal ettikten sonra ilçelerde yaptığımız halk buluşmalarının birisine yönelik saldırı yapılacağını öğrendik. 10 Ekim'den kısa bir süre sonra mitinglerimizi bu gelen bilgilerden sonra iptal ettiğimiz yazılıyor ancak biz mitinglerimizi iptal ettiğimizde bize böyle bir gelmemişti. Bizi mitinglerimizi Ankara patlamasından sonra tedbirden iptal ettik. Kendi halkımızı düşünerek tedbir amaçlı iptal ettik. Bu bilginin bize ulaşma tarihi 18 Ekim'dir" dedi.