Hüseyin ÇİÇEK

Mormenekşe Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Mehmet Gazi ile üyeleri İbrahim Onaç, Mustafa Başlar ve Derviş Emiroğulları dün Diyalog muhabirine bir açıklama yaparak, eski yönetim kurulu üyesi İsmail Gürsoy’un iddialarına cevap verdi.

İddia edildiği gibi Mustafa Öymen’in sözü ile kimseyi işten çıkarmalarının mümkün olamayacağını belirten yönetim kurulu, Filiz Öymen’in disiplinsiz davranışları ve iş yerinde yarattığı huzursuzluk nedeni ile durdurulduğunu söyledi. 

Geçen yıl ağustos ayında da Filiz Öymen’in işten durdurulma kararının alındığını belirten yönetim kurulu, o kararın altında eski yönetim kurulu üyelerinden İsmail Gürsoy’un da imzasının olduğunu belirterek, şimdi ise Gürsoy’un çıkıp bu şekilde kendilerini suçlamalarını anlamsız bulduklarını ifade etti.

18 yıldan sonra yönetim kurulu seçimi yapıldı

Gürsoy’un ayağının kaydırılması ile ilgili iddialarına da yanıt veren yönetim kurulu, 18 yıldan sonra kooperatifin yönetim kurulunu belirlemek için seçim yapıldığını ifade ederek,  seçime Gürsoy ile beraber 14 adayın başvurduğunu ve Gürsoy dışında 13 kişinin adaylığının onaylandığını söyledi.

Gürsoy’un adaylığının onaylanmama nedeni ise şöyle açıklandı, “Borcu vardı ve bu borcu yeniden borçlanarak kapatmak istedi, aynı şekilde olan 2 kişi de borcunu ceplerinden ödedi, dolayısıyla diğer iki kişinin hakkı yenemezdi, Gürsoy’un adaylığının kabul edilmeme nedeni tamamen budur.”

18 yıldır Kooperatifler yasasını öğrenemedi mi?

İsmail Gürsoy’un kooperatif faiz ile para dağıtıyor iddiasına ise, “kendisinin de 18 yıl görev yaptığı ve kendisinin de çok iyi bildiği Kooperatifler yasası tahtı altında uygulama neyse o çerçevede kendisinin de imzası ile kredi dağıtıldı” şeklinde cevap verildi.

“Filiz Öymen’in durdurulması ailevi değildir”

Filiz Öymen’in işten durdurulması ile ilgili de açıklama yapan yönetim kurulu üyeleri, Öymen’in işten durdurulma nedeninin aile ilişkisi ile yakından uzaktan ilgisi olmadığını, kendisinin hal ve tutumundan, ayrıca işyerinde yarattığı huzursuzluktan durdurulduğunu belirtti. 

Yönetim kurulu ayrıca Filiz Öymen’in emeklilik hakkının olduğunu ve kendisine yazılan yazıda bu hususa da değinilerek önce istifa etmesini istediklerini sözlerine ekledi.