Hüseyin ÇİÇEK

Mormenekşe Kalkınma Kooperatifi Şirketinde sorumlu olarak görev yapan Mustafa Öymen’in, boşanma aşamasındaki eşi Filiz Öymen’in işten atılmasını teşvik ettiğine ilişkin iddialar, köy halkını harekete geçirdi.

Kooperatifin eski yönetim kurulu üyelerinden İsmail Gürsoy, Diyalog’a yaptığı açıklamada “Mustafa Öymen bir yıl önce de eşinin durdurulması için bana yaklaşmıştı. Olumsuz yanıt alınca da ayağımı kaydırdı”dedi. Gürsoy, işsiz kalan Filiz Öymen’in yeniden görevine dönmesi için köylülerin  imza kampanyası başlattıklarını söyledi. 

Aynı teklifle bana geldi

Mormenekşe Köy Kalkınma Kooperatifi’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığı 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde Mustafa Öymen’in kendisine eşini işten durdurmasını teklif ettiğini, ancak kendisinin bu teklifi kabul etmediğini söyleyen İsmail Gürsoy, daha sonra gerçekleşen yönetim kurulu seçimlerinde adaylığının engellendiğini anlattı. 

Yemlik borcu olduğunu ve vadesi düştüğünü söyleyen Gürsoy, mukayitliğin borcun yapılanabileceğini söylemesine karşın, kooperatifin bunu yapmadığını ve acilen çıkardığı bir yasa ile de adaylığının engellendiğini anlattı. 

Kooperatif faizle para dağıtıyor

Köy kalkınma kooperatifinin bankaya dönüştüğünü savunan Gürsoy, kooperatifin vatandaşa faizle para dağıttığını iddia etti. Mukayitliğin olanları sadece izlediğini ve Kooperatifi denetlemediğini savunan Gürsoy, yetkilileri göreve çağırdı. Gürsoy ayrıca tek maaşını Kooperatiften alan ve başka hiçbir geliri olmayan Filiz Öymen’in haksız yere işten çıkarılmasına Mormenekşe halkının da tepki gösterdiğini belirterek, köylünün imza kampanyasına başladığını ve toplanan imzaların Başbakan Hüseyin Özgürgün’e iletileceğini sözlerine ekledi.