Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’nün dülger atölyesinde yapılan dolabı monte etmek üzere bu sabah cezaevi personeli tarafından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen ve buradan firar eden mahkum Yavuz Erten henüz bulunamadı.

Konuyla ilgili bilgi almak için Merkezi Cezaevi’ne giden İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay basına yaptığı açıklamada, firar eden mahkumun gardiyanlardan oluşturulan bir ekip ve polis tarafından arandığını kaydetti. Uluçay, “Çalışmalarımızı her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak yürütüyoruz” dedi.

Bakan Uluçay açıklamasında hangi mahkumun hastaneye götürüleceğinin önceden planlanmadığını, buraya kimin gideceğinin sabah belirlendiğini vurguladı.

ULUÇAY CEZAEVİNE GİTTİ

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, bugün öğleden sonra Merkezi Cezaevi’ne giderek, Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’den firar eden mahkum ve yürütülen arama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Uluçay’a Merkezi Cezaevi’ni ziyareti sırasında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik ile İskan Müsteşarı Salih Tacan Ersümer eşlik etti.

Burada basının sorularını da yanıtlayan Bakan Uluçay, Yavuz Erten’in daha önce de benzer görevler için dışarıya gönderildiğini belirtti.

Mahkumun ailesinin Türkiye’de yaşadığını söyleyen Uluçay, Erten’in 2 yıl ceza aldığını, cezanın 1 yılının önümüzdeki temmuz ayında dolacağını kaydetti. Uluçay, “Bu mahkum için temmuz ayında şartlı tahliye imkanı da oluşacaktı” dedi.

Mahkumun yurtdışına çıkışının önlenmesi için sınır kapılarında da gerekli önlemin alındığını kaydeden Teberrüken Uluçay, firar eden mahkumun bulunması için gereken çalışmaların yapıldığını yineledi.

1428067974.jpg

BİLMEM: “ZAMAN ZAMAN KAMUYA İŞ VE ATÖLYE GÜCÜ SAĞLIYORUZ”

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ise açıklamasında, Cezaevi Müdürlüğü olarak zaman zaman kamuya iş ve atölye gücü sağladıklarını ve tüzüğün kendilerine verdiği yetkiyle mahkum ve hükümlülerin iş gücü için buralara gönderildiğini belirtti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda ihtiyaç duyulan bir dolabın Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’nün dülger atölyesinde yapıldığını anlatan Bilmem, mahkum Yavuz Erten’in dolabın montesi için buraya gönderildiğini aktardı.

Bilmem, “Buraya kimin gideceğini önceden belirlemedik. Sabah, tesadüf olarak bu mahkum uygun görüldü” dedi.

“AİLEVİ PROBLEMLER NEDENİYLE BUNALIMA GİRMİŞ OLABİLİR, BURADA KİMSESİ YOK”

Söz konusu mahkumun diğer mahkumlarla birlikte daha önce de hastaneye gönderildiğini kaydeden Bilmem, Yavuz Erten’in ailevi problemler nedeniyle bunalıma girmiş olabileceğini söyledi.

Erten’in ailesinden kimsenin burada olmadığını anlatan Metin Bilmem, “Ziyaret listesini inceledik. Geleni gideni de yoktu” dedi.

“İYİ HALLİ BİR MAHKUMDU”

Cezaevi Müdürü Bilmem, Erten’in arkadaşlarıyla iyi geçinen, “iyi halli” bir mahkum olduğunu da sözlerine ekledi.

POLİSTEN YAVUZ ERTEN AÇIKLAMASI

Öte yandan polis bu sabah saat 10.00 sıralarında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden firar eden Yavuz Erten konusunda açıklama yaptı.

Polis Basın Subaylığı aracılığıyla yapılan açıklamada, Erten’in “Resmi Evrak Sahteleme ve Tedavüle Sürme” suçlarından dolayı 2014 yılının Ağustos ayından beri Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu olduğu belirtildi.

Polis, Yavuz Erten’in 35 yaşında olduğunu da kaydetti.