Başkent Lefkoşa’da Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çalıştığı sırada firar eden mahkum Yavuz Erten’i arama çalışmaları devam ediyor.

BRT muhabirinin polisten edindiği bilgiye göre, dün gece boyunca süren arama çalışmaları bugün de devam ediyor.

Firari Yauz Erten, “Resmi Evrak Sahteleme ve Tedavüle Sürme” suçlarından, 2014 yılı Ağustos ayından beri hükümlü tutuklu olarak cezaevinde bulunuyordu.

Bu arada, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, dün Gazimağusa temaslarını yarıda keserek Lefkoşa’ya dönmüş ve Firari Erten ile ilgili Merkezi Cezaevi yetkililerinden bilgi almıştı.

Uluçay, daha iyi değerlendirmek amacıyla Cezaevine ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etmiş ve mahkumun kaçışının planlı olup olmadığı yönünde araştırma başlattıklarını açıklamıştı.

Uluçay, firar eden mahkumun bulunması için her türlü ihtimalin göz önünde tutulduğunu ve arama çalışmalarının sürdüğünü de kaydetmişti.

Mahkumun olası sınır dışına çıkması konusunda ise Uluçay şöyle konuştu: Uluçay “Bizim öncelikli çalışmamız buradan çıkışı ile alakalıdır. Dolayısıyla sınır kapılarından çıkmak istemesi halinde bunun önlenmesine yönelik çalışmalar yaptık. Şimdiki hedefimizde budur” dedi. (BRT)