Rana Sarro

Firari mahkumun, gardiyan yerine sivil işçi tarafından Merkezi Cezaevi’nden çıkarıldığı iddia edildi.

Cezaevi’nde hükümlü mahkum Yavuz Erten’in, temizlik gerekçesiyle götürüldüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden firar etmesi olayının ardından, mahkumun Cezaevi’nden nasıl çıkarıldığı sorusu akıllara geldi.

Edinilen bilgilere göre, Cezaevi kuralları gereğince, herhangi bir tutuklu veya mahkum üniformalı gardiyan ya da gardiyanlar eşliğinde Cezaevi’nden dışarıya çıkarılabilirken; bugün firar eden mahkum Erten’in sivil işçi tarafından cezaevi dışına çıkarıldığı öğrenildi.

Bilindiği gibi, Cezaevi’nde hükümlü mahkûm Yavuz Erten, temizlik gerekçesiyle götürüldüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden firar etti. Yavuz Ertan’ın Rum Kesimine geçip sığınma hakkı talep edeceği öne sürülüyor.

“SİVİL BİR İŞÇİ NEZARETİNDE CEZAEVİ’NDEN ÇIKARTILDI”

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne, bu sabah temizlik için götürülen Yavuz Erten’ın, ilk etapta bir gardiyan tarafından çıkarıldığı ve gardiyanı atlatarak firar ettiği yönündeki bilginin yanlış olduğu öğrenilirken; Cezaevi kurallarına aykırı olarak, Erten’in sivil bir işçi nezaretinde Cezaevi’nden çıkarıldığı ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Ayni kaynaklar, gardiyanların mahkûmlardan gelecek bir tehlikeyi tek bir gardiyanın önleyemeyeceğini, dıştan gelecek tehdide de bir tek gardiyanın göğüs geremeyeceğini bu nedenle de her mahkum için iki veya üç gardiyan görevlendirilmesi gerektiğini, hapishane idaresine bildirdiklerini ancak idarenin bu konuya duyarlı davranmadığını belirttiler.