TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tampon bölgenin söz konusu olmadığını belirterek, "Uçuşa yasak ve terörden arındırılmış bölge olayı vardır. Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız. Geçenlerde teşebbüs ettiler, gereği de yapıldı" dedi.

G20 Zirvesi için Antalya'ya giden Erdoğan, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

IŞİD'e karşı ortak bir kara operasyonu yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, IŞİD başta olmak üzere tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı Türkiye'nin gerek kendi başına gerek kollektif olarak, attığı ve atacağı adımlar olduğunu söyledi. İncirlik'te konuşlu uçaklar olduğunu belirten Erdoğan, " Gerekirse diğer üsleri de kullanma şansları olacak. Bu konuda kararlıyız. Dün akşam Obama ile de 45 dakika süren görüşmemizde salt bu konuyu konuştuk. Koalisyon güçlerinin tavrı çok önemli. Çevredeki ülkelerin DAİŞ'i vuruyoruz diye sivilleri, Bayırbucak Türklerini vurması hoş karşılanmaz. Bunu kendilerine de hatırlattık, söyledik, söylüyoruz" dedi.

"Tampon bölge olayını literatürden çıkaralım" diyen Erdoğan, "Tampon bölge söz konusu değil. Uçuşa yasak ve terörden arındırılmış bölge olayı vardır. Terörden arındırılmış bölge konusunda dost ülkeler de bu noktaya gelmeye başladı. Uçuşa yasak bölge konusunda kara operasyonu konusunda da olumlu gelişmeler var. Bu da artık kabullenilmiş durumda. Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız. Geçenlerde teşebbüs ettiler, gereği de yapıldı" diye konuştu.