Melin Dobran

Akıncılar (Luricina) köy meydanında dün düzenlenen “7. Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı”na akın eden vatandaşlar, Kıbrıs’a özgü ürünleri yemenin tadını çıkardı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, vatandaşlar şeftali ve küp kebabına yoğun ilgi gösterdi. Kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü kabak böreği, üzüm sucuğu, çörek, çitlembikli bitta, hellimli, zeytinli, pilavuna, gullurikya, peksemet ve pastelli gibi ürünler satışa sunuldu. İlgiden memnun olduğunu dile getiren esnaf, bu gibi etkinliklerin faydalı olduğunu söyledi. Esnaf, festivallerin en güzel tarafının, Kıbrıs lezzetlerini tanıtmak olduğunu ifade etti.

Esnaf ne dedi?

Cemaliye Kasap: Köyde düzenlenen bu etkinlik çok güzel oldu. Satışlarımız çok iyi gitmedi. Bugün için kendi el emeğimiz olan işlemeli çantalarımızı hazırladık. Beklediğimiz kalabalığı gördük ama satış yönünden pek de mutlu olmadık.

Nazif Parıldak: Akıncılar’da düzenlenen panayırlar çok eğlenceli geçiyor. Akıncılar çok değişik ve çok güzel bir köydür. Köyde ne zaman bu tarz etkinlikler yapılsa, herkesin ilgisi yoğun oluyor. Geçmiş dönemlere göre bu yıl daha az kalabalık var. Festival için el makarnası, gullurikya, çörek ve zeytinli hazırladık.

Hatice Beşir: Sürekli olarak böyle etkinliklere katılıyorum. Panayır oldukça yoğun geçti. Satışlar idare eder durumdadır. Cezeriye ve hurmaları satışa sunduk. Yine de kültürümüzü yaşatmak adına böyle etkinliklerin yapılması iyi oluyor.

Veli Karaböcek: Luricina’nın en meşhur yiyeceği fırın kebabıdır. Halkımız fırın kebabını çok seviyor. Festivalde güzel bir kalabalık var. Vatandaşın Kıbrıs ürünlerine ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor.