KKTC’nin ilk özel radyosu First FM’in kuruluş yıldönümü “20.Yıla Merhaba” adıyla bu akşam Saçaklı Ev’de resepsiyonla  kutlandı.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, medya mensupları ve Birinci Medya Grubu çalışanları katıldı.

Belgesel gösterimi ve dans gösterisinin ardından konuşmalara geçildi.

Birinci Medya Grubu Başkanı Tekin Birinci yaptığı konuşmada, First FM’in kuruluşunun KKTC’nin çok sesliliğe geçişi adına bir devrim olduğunu söyledi.

Yakında İngilizce yayın yapacak ve hem Kuzey hem Güney Kıbrıs’ta yayın yapacak “City Radio” isimli bir radyo kuracaklarını kaydeden Tekin Birinci, toplantı salonuna, kuruma uzun süreden beri emek veren Genç TV Haber Müdürü Fatma Kişmir’in adını vereceklerini açıkladı..

Tekin Birinci’nin ardından söz alan Kişmir, hayattayken değer görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci de, 20 yılda kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.  

1446661471.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, yapılan konuşmalardan Birinci Medya Grubu için vefa duygusunun ne kadar önemli olduğunu gördüğünü dile getirerek, bunun kurumları ayakta tutan bir değer olduğunu dile getirdi.

Özel radyo ve televizyonların tek sesli dönemi sona erdirdiğini hatırlatan Akıncı, çoğulculuğun ve çok sesliliğin önemine değindi.

Akıncı, özel radyo ve televizyonların bu bağlamda demokratik yaşam için hayati unsurlar olduğunun altını çizdi.

1446661354.jpg

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, ilk olmanın güzel olduğu kadar büyük sorumluluklar getiren bir durum olduğunu anlattı.

Bu sorumlulukların başında, başarılarla kalıcı olmak geldiğini dile getiren Siber, bunu başaran Birinci Medya Grubu yetkililerini kutladı.

1446660978.jpg

“YAYINCILIĞIN İLK GÜNÜ” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Konuşmaların ardından First FM’in kuruluşuyla ilgili “Yayıncılığın ilk günü” isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Sergi, cuma gününe kadar Saçaklı Ev’de ziyaret edilebilecek.

1446661391.jpg