Gaziantep'te fıstık bekçiliği yapan yaşlı vatandaş, artan hırsızlık olaylarına karşı ilginç bir yöntem geliştirdi. Yaşlı adam, başına el feneri bağladığı eşeğin gece boyunca dolaşarak "bahçede bekçi var" izlenimi verdiğini belirtiyor.

Gaziantep'in Karkamış ilçesi kırsalında bulunan fıstık bahçelerinde yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları canından bezdiriyor. Vatandaşlar yaşanan hırsızlık olaylarına karşı hem kendileri hem de para ile tuttukları bekçilerle sabaha kadar silahla bahçede gezerek bekçilik yapıyor. 100 yaşında bulunan Hamo Demir isimli vatandaş ise hırsızlık olaylarına karşı ilginç bir çözüm buldu. Yaşından dolayı bahçede gezemeyen yaşlı adam kendisine ait eşeğe uzunca bir ip bağlayıp kafasına da fener bağladıktan sonra otlanıp karnını doyurması için fıstık bahçesinde gezmeye bırakıyor.

Gecenin karanlığında eşeği göremeyip sadece feneri görenlerin bahçede devamlı bekçi gezdiğini düşündüklerini söyleyen yaşlı adam, "Ne yapayım hırsızlarla baş edemiyorum, kendimde yürüyemiyorum, bende bu şekilde bir çözüm buldum. Gelen hırsızlar da mal sahibinin bahçede gezdiğini düşünsün istedim. Ben gezemiyorum yaşlıyım malımız heder oldu. Yüz ağaca iki kişi bekliyoruz korkumuzdan, yoksa malımızı bırakıp gideceğiz, canımızdan olacağız. Burada onun için bu eşek çözümünü buldum. Eşek akşamdan sabaha kadar geziyor, bizde yorganın içine girerek uyuyoruz. Geçen sene burada hırsızlık yaşandı, hanımım sabah geldi fırça attı, sen buradasın hırsızlar nasıl gelip fıstıkları çalmış,dedi. Biz bu hırsızlık olaylarına karşılık devletimizden destek bekliyoruz" dedi.

Fıstık hırsızlığına ilginç çözüm

Fıstık hırsızlığına ilginç çözüm

Fıstık hırsızlığına ilginç çözüm