Duygu Alan

14 Ocak 2015 itibari ile uygulanmaya başlanan yeni fiyatlara göre 95 oktan benzin 3.18’den 2.99’a; 98 oktan benzin 3.37’den 3.18’e; Euro Dizel’in 3.26’dan 3.06’ya; motorin ve gazyağı 2.86’dan 2.67’ye düştü.
Akaryakıt fiyatlarında 19 ile 20 kuruş indirim hem araç sahiplerinin cebine hem de benzin istasyonlarının satışlarına olumlu yansıdı.

Havadis’e konuşan benzinciler, “Yeni fiyat uygulamasından önce 100 TL’ye dolan bir depo şimdi 80 TL’ye doluyor. Dolayısıyla yeni fiyat uygulaması ay ortasında olmamıza rağmen akaryakıt satışlarımızı arttırdı” dedi.

Eren: Yakıt satışlarımızda gözle görülür bir artış oldu

Bizim Petrol işletmecisi Hulus Eren, akaryakıt fiyatlarının düşmesinin yakıt satışlarına oldukça olumlu yansıdığını kaydetti.

Hulus Eren, “Yeni fiyat uygulaması ile yakıt satışlarımızda gözle görülür bir artış oldu. Üstelik henüz birçok kişinin yeni fiyat uygulamasından haberi yok. Birçok müşterimiz fiyatlarda yapılan yeni düzenlemeyi yakıt aldıktan sonra aracının yakıt göstergesindeki ibrenin yükselmesi ile öğrendi. Çünkü 100 TL’ye dolan bir depo yeni uygulama ile 80 TL’ye doluyor. Bu durum da elbette vatandaşın hoşuna gidiyor” diye konuştu.

Alptürk: Sürümden kazanıyoruz

Fina Petrol işletmecisi Mehmet Alptürk, akaryakıt fiyatlarının düşmesinin yakıt satışlarına iyi yönde yansıdığını belirtti.

Yeni fiyat uygulaması ile yakıt satışlarında litre bazında artış olduğuna dikkat çeken Mehmet Alptürk, “Benzincilerin yakıt satışlarından elde ettiği kar yüzdelik olduğundan normalde fiyatlardaki düşüş, aslında bizi olumsuz etkiler ancak fiyat düştüğünde müşteri talebi de artar dolayısıyla satış ile elde edilen kar oranı birbirini dengeler. Yani benzinci sürümden kazanır. Biz de şimdi sürümden kazanıyoruz” şeklinde konuştu.

Liman: Fiyatlardaki düşüş olumlu yansıyacak

Memo Petrol işletmecisi Sertaç Liman, akaryakıt fiyatlarındaki 19 ila 20 kuruş indirimin hem vatandaşın cebine hem de benzincinin satışlarına olumlu etkide bulunacağını kaydetti.

Liman, “Akaryakıt fiyatlarındaki düşüş muhakkak satışlarımızı olumlu etkileyecektir. Ancak çoğu kişi yeni yıl akşamı eğlenceye fazla harcama yaptığından bu ay tasarrufa gitti. Akaryakıt fiyatlarının değişmemesi halinde Şubat ayı itibari ile satışlarımızın canlanmasını bekliyoruz” dedi.

Akaryakıt fiyatlarında yüzleri güldüren 19 ile 20 kuruş indirim hem araç sahiplerinin cebine hem de benzin istasyonlarının satışlarına olumlu yansıdı.

Yeni fiyatlara göre 95 oktan benzin 3.18’den 2.99’a; 98 oktan benzin 3.37’den 3.18’e; Euro Dizel’in 3.26’dan 3.06’ya; motorin ve gazyağı 2.86’dan 2.67’ye düştü.