Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, GSM şirketlerinin yaptığı yüzde 10’luk  artışın geri alınmasını bekleyenlere olumlu bir karşılık veremedi. Taçoy “zam bir defa yapıldı, ancak hükümet olarak farklı uygulamaları yürürlüğe koyarak cep telefonlarında fiyatları aşağıya çekeceğiz”dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Hasan Taçoy, Diyalog Tv’de ‘Detay’ programına konuk olarak Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtladı. 

GSM şirketlerinin cep telefonu tarifelerine yaptığı zammın toplumda infial yarattığı ve hükümetin ne gibi bir tedbir alacağına ilişkin soruya karşılık Taçoy, 2007 yılında operatörlerle devletin yaptığı anlaşmada tariflerin belirlendiğine dikkat çekti. Anlaşmaya göre şirketlerin enflasyon oranı kadar artış yapılabileceğini anımsatan Taçoy, tüketicinin haklı olduğunu ancak idarecilerin her iki tarafla da diyalog içinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Haziran’a kadar düzenleme

“Bu zam yapıldı ve fiyatlar arttı… Biz artık sonlandırma fiyatlarıyla yapacağımız düzenlemeyle fiyatların aşağı çekilmesini sağlamak olacak” diyen Bakan Taçoy, haziran ayına kadar yapılacak düzenlemeyle fiyatların düşeceğini iddia etti. 

Taçoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diğer unsurların da yani internet, konuşma, mesajlaşma gibi tüm iletişim araçlarının ucuzlaması için birkaç düzenleme olacak. Operatörler de devletin uyguladığı yüzde 62’lik vergiden şikayetçi. Devlet bu vergiden vazgeçemez ama biz girdi olaylarını yükseltmeye çalışıyoruz. Vatandaşa yansıyan vergi oranını düşürüp hem operatörü hem vatandaşı rahatlatacak uygulamalar olacak. Mesela mobil cihazı kayıt sistemi getireceğiz. Devlete bir gelir kapısı açacağız.”