Fizyoterapistler Birliği, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü nedeniyle Ankara Özel Güven Hastanesi ile ortak etkinlik düzenliyor.

Fizyoterapistler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Onkoloji’de Fizyoterapi Yaklaşımları”nın konuşulacağı etkinlik, 8 Eylül’de saat 09.00’da Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleştirilecek.

Bilimsel etkinliğe, onkoloji alanında uzman doktor ve fizyoterapistler konuşmacı olarak katılacak.

Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte sırası ile Güven Hastanesi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Yamaç “Onkoloji’de Komplikasyonlar ve Lenf Ödem’in Önemi”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi FTR Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Yeşim Bakar “Fizyoterapi’de Lenf Ödem Uygulamaları ve Önemi”, Güven Hastanesi Fizyoterapi Birim Koordinatörü Prof.Dr. Gül Baltacı “Kanserli Hastalarda Fiziksel Aktivite ve Egzersiz”ve “Rehabilitasyon’da Yeni Yaklaşımlar; Lokomat Eğitimi” , DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehtap Malkoç  “Palyatif Dönemde Fizyoterapi” başlıklı konuşma yapacak.

Etkinlikte konuşmacılar kendi alanlarıyla ilgili soruları da yanıtlayacak.

“MESLEK YASASI’NIN MECLİSTEN GEÇMEMESİ SIKINTI YARATIYOR”

Fizyoterapistler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Meslek Yasası”nın meclisten geçmemesi ile meslek adına gereken standartların yasal olarak belirlenememenin hem bu mesleği icra edenler, hem de halk sağlığı açısından sıkıntı yarattığı kaydedildi.

Ülkedeki üniversitelerin neredeyse tamamında da fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü bulunduğu ve önümüzdeki senelerdeki mezun olacaklar düşünüldüğünde yasanın ivediliğinin elzem olduğunun görülebileceği ifade edilen açıklamada, özellikle son günlerde Türkiye’de gündeme gelen “uzaktan” fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitiminin sakınca yaratacağı kaydedildi.

Açıklamada, uzaktan eğitime karşı Türkiye’de verilen mücadeleye de destek belirtildi.