Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER) büyük grubu, Fransa’da düzenlenecek uluslararası bir festivale katılıyor.

Fransa’nın Lyon kentine bağlı Issoire kasabasında 14-19 Temmuz tarihlerinde 9 ülkeden ekiplerin katılımıyla düzenlenecek “28. Uluslararası Kültür ve Halk Dansları Festivali”ne katılacak FOLK-DER grubu, hazırlıklarını tamamladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Hatice Kıray yönetmenliğindeki ekip, 20 dansçı, 6 müzisyen, 2 yönetici ile pazartesi sabahı Fransa’ya gitmek üzere ülkeden ayrılacak.  Ekip 20 Temmuz’da yurda dönecek.

FOLK-DER Başkanı Ali Katipoğlu, Fransa’da katılacakları festivalin halk dansları çevrelerinde özel bir yeri olan ve önemli standartların arandığı bir Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) festivali olma özelliği taşıdığını belirterek, festivale Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa aracılığıyla gideceklerini kaydetti.

Katipoğlu, Kadirağa’ya ve dernek velilerinin katkılarına teşekkür ederek devlet yetkililerinin ülke tanıtımında önemli bir yeri olan kültür sanat derneklerine gereken önemi gösterip katkı yapmalarını istedi.