Folk-Der’den yapılan açıklamaya göre, dernek ekipleri bu yaz Bosna Hersek, Romanya ve Macaristan’da festivallere katıldı. Dernek, gelecek yıl için Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ’dan festival davetleri aldı.

Son olarak Macaristan’daki festivale katılan büyük grubun, İstanbul’dan otobüsle 52 saatlik 3 bin 600 kilometrelik yol kat ettiği kaydedilen açıklamada, üç festivalin giderinin de aileler ve dernek tarafından karşılandığı belirtildi.

Folk-Der açıklamasında, Macaristan’daki festivalde, Kıbrıs gecesi düzenlendiği ve herse, mücendra pilavı, simit helvası, pide arası hellim kebabı, pastelli ve birçok macunların yanında zivaniya ve rakı gibi içkiler ikram edilerek Macarlar yanında festival katılan diğer ülkelerin beğenisinin kazanıldığı anlatıldı.

Folk-Der Başkanı Ali Katipoğlu, çocukları dernek çalışmalarına katılan ailelere teşekkür ederek, devlet ve derneklerdeki gençler arasında ayrımcılığa son verilmesini istedi. Katipoğlu, gençlikle ilgili bakanlığın ve Halk Dansları Federasyonu’nun bu konuda girişim yapmasını talep etti.

Folk-Der’e yeni kayıt yaptırmak isteyenlerin Çocuk Kulübü Sorumluları Ömer Dereli’ye 0533 861 44 09’dan veya Umut Öksüz’e 0542 866 66 16 numaralı telefondan ulaşarak bilgi alabileceği de kaydedildi.