Lefkoşa Folklor Derneği’nin (Folk-Der) her yıl düzenlediği "şubat kampı" bu yıl derneğin çocuk kulübüne bağlı 5 grup, 153 dansçı, 16 eğitmen ve yardımcı eğitmenin katılımıyla yapıldı.

Kampa katılan çocuklar, hem halk dansları çalıştı hem de birçok el işi ve kültürel değeri öğrendi.

Folk-Der Yönetim Kurulu Asbaşkanı Aydan Öztürk, kampla ilgili açıklamasında, Hotel Sempati’de yer alan kampın çok verimli  geçtiğini belirterek kampın amacının mart ayında düzenleyecekleri bahar partisine, hazirandaki kültür sanat günlerine ve yurt dışı festivallerine daha iyi hazırlanmak olduğunu kaydetti.

Açıklamaya göre, kamp süresince bol bol halk dansları çalışma şansı bulan çocuklar, geçen yılki kampta olduğu gibi bu yıl da uçurtma yapma tekniklerini öğrenmeyi sürdürdü.

Geçmişte çocukların en büyük eğlencesi olan uçurtma yapıp uçurmanın heyecanını yaşayan çocukların bu etkinlikle çok mutlu oldukları belirtildi. 
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından hasır sandalye örücüsü Mustafa Oymacı, Folk-Der'li dansçılara sanatını öğretti. Uygulamalı olarak hasır sandalye yapmayı öğrenen çocuklar, firkete işini de tanıdı.

Kamp boyunca şarkılar öğrenen çocuklar arasından dernek korosuna yeni elemanlar seçildi.

Dernek bünyesindeki "Folkestra" adlı orkestra eşliğinde eğlenen Folk-Der'li çocuklar, kampta derneklerinin 18. yaşını da pasta keserek kutladı.