Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 22. Bahar Festivali kapsamında Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen Frankenstein tiyatro oyunu 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde saat 19:00’da, Rauf  Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda  sahnelendi. 200 yıllık efsane "Frankenstein" ın sahnelendiği tiyatro oyunu halkın ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Söz konusu oyun 35 kişilik ekibi, özel sahne ve ışık gösterileri ile izleyenlerden tam not aldı.

İki perdelik olarak sahnelenen Frankenstein oyununda Cansel Elçin; Dr. Victor Frankenstein, Deniz Uğur; Elizabeth Lavenza, Kerem Alışık; Yaratık rolünü canlandırıyor. Frankenstein oyununun kadrosunda ayrıca  Yılmaz Gruda, Engin Gürmen, Ömür Kayakırılmaz, Batuhan Pamukçu, Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Burcu Görek, Ozan Akif Şerman ve Ali Keçeli de yer alıyor.

Frankenstein Hakkında..

İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya’da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan “Frankenstein”, bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.

dsc_6901.jpg

dsc_6918.jpg

dsc_6949.jpg

dsc_6997.jpg