Zonguldak'ta genel seçimlerde sandık başkanlığı yapan Kemal Aydın, paralel yağının Twitter fenomeni "Fuat Avni" hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde Fuat Avni rumuzlu kullanıcının "Ak-Hırsızlar Listesi 26" isimli paylaşımında listede adının yer aldığını ifade eden Kemal Aydın, Zonguldak Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Aydın, 1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimleri ile ilgili AK Parti tarafından sandık kurulu başkanlığı teklif edildiğini ve çekilen kurada da sandık başkanı olarak görevlendirildiğini söyledi. 1221 nolu sandıkta da kamu görevini yaptığını ifade eden Kemal Aydın, "Seçim Kurulu'na teklif edildim. Seçim Kurulu'nda çekilen kura sonucunda 1221 nolu sandıkta Sandık Başkanı olarak görevlendirildim. Fakat geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren Fuat Avni rumuzuyla Twitter kullanıcısı ismimi Ak-Hırsızlar diye ağır ithamlarla, kişilik haklarını ayaklar altına alacak şekilde ismimi yayınladılar. Bunun üzerine seçim boyunca hiçbir açıklama yapmadım. Her ne kadar siyasi parti tarafından görevlendirildikse de kamu görevi statüsü taşıdığımızdan dolayı seçimlere de gölge düşürmemek için ve de maksatlı bir paylaşım olduğundan dolayı o amaca hizmet etmedik. Herhangi bir açıklama da yapmadık. Basının önüne çıkmadık" dedi.

"SAVCILIĞIMIZ BU KİŞİ KİMSE BULUP CEZALANDIRACAKTIR"

Yasal yollardan hakkını aradığını sözlerine ekleyen Kemal Aydın, "Bu arada kişilik haklarımızı yasal yollardan kullanmak, korumak, devletin bu konudaki adli kolluk kuvvetleriyle bu kişi kimse bulunup cezalandırılması için dilekçemi avukatıma yazdırdım. Şu anda yasal müracaatlarımı yapacağım. Bundan sonra basın yoluyla da bu kimse şahsımızla ne ilgisi var bununla ilgili diğer basın açıklamalarını da yapacağız. Bundan sonra hesabını soracağız. İlk iş olarak Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ediyorum. İnşallah Cumhuriyet Savcılığımız bu kişi kimse bulup cezalandıracaktır. Bugün müracaat sebebim odur" diye konuştu.