Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde uyuşturucu alış-verişi yaptıkları iddia edilen zanlılar Fuat Rezvan, Özdil Ayken ve Osman Kapısız hakkında yürütülen soruşturma dün tamamlandı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlılar hakkında başlatılan kanunsuz uyuşturucu alma verme ve tasarruf etme suçları ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi. 

Özdesoy, geçmiş tutukluluk duruşmalarında mahkemeye aktardıkları 15 gram uyuşturucu miktarının Devlet Kimya Laboratuvarı’nda gelen sonuçlara göre 32 gram olduğunu belirtti.

Özdesoy, zanlı 1 Fuat Rezvan ile zanlı 2 Özdil Ayken’e 32 gram kanunsuz uyuşturucu alma ve tasarruf etme, zanlı 3 Osman Kapısız’a ise 32 gram kanunsuz uyuşturucu verme davalarını getirdiklerini ifade etti.

Fuat içeri gitti

Zanlı 1 Fuat Rezvan’ın 2006 yılında uyuşturucu tasarrufundan 9 ay hapis cezası aldığını ve 2015 yılı içerisinde Güzelyurt’ta hintkeneviri ziraati ve tasarrufundan dolayı teminat şartları ile serbest olduğunu anlatan Özdesoy, zanlının aynı suçları işlemeye devam ettiğini iddia etti. 

Özdesoy, zanlı 1 Fuat Rezvan’ın 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken, diğer zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler talep edilen cezaevi süresini 1 ay ile sınırlandırdı.

Huzurundaki Şahadeti değerlendiren Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer,  zanlı 1 Fuat Rezvan’ın davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, zanlı 2 Özdil Ayken ile Zanlı 3 Osman Kapısız’ın 3’er bin TL nakdi kefalet ve KKTC  vatandaşı muteber 2’şer kişinin 100’er bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.