Zorkun TAŞER
Bir zamanların başkent Lefkoşa’nın en lüks oteli ve casinosu olan Sabri Orient Otel, şimdilerde fuhuş ve uyuşturucu mekanı olarak kullanılıyor. Otelin bugünkü hali, görenleri hayrete düşürüyor. 

Başbakanlık ve bakanlıkların bulunduğu, her gün binlerce aracın geçtiği merkezi bir yerde olmasına rağmen Sabri Orient Otel bakımsızlıktan dökülüyor. Yıllardır hiçbir restorasyon görmeyen otelde ne kapı ne de pencere kaldı. Adeta bir harabeyi andıran otelin ön tarafına konan reklam panoları çirkin görüntüyü örtse de, arkası tam bir batakhane görünümünde.

Ballici ve tinercilerin evi oldu

 Yıllar önce yaşanan birtakım sorunların ardından kaderine terkedilen  otel, şimdilerde tinerciler, baliciler, alkolikler, tuvaletini yapmak isteyenler, hatta kalacak yeri olmayanların evi haline geldi. Otelin içerisinde tinerciler ve baillicilerden kalma birçok poşet de etrafa saçılmış halde duruyor.

Yıllar içinde her şey yağmalandı

Otel içerideki kapıların, camların, kullanılır durumdaki her şey yıllar içerisinde yağmalanırken bina tam bir harabe görüntüsünü aldı.

Hastalık yuvası oldu

Hemen hemen  her odası, insan dışkısı ile dolu olan otel, çöpten, pislikten hastalık yuvası halini dönmüş durumda.

Kalacak yeri olmayan şahısların da yuvası haline dönen otelin bir çok odasında, yerlere serilmiş  battaniyeler var.

Çevre sakinleri, kimi geceler otele birlikte kadın ve erkeklerin girdiğini gördüklerini anlatırken, içeride atıl durumdaki kadın iç çamaşırları da bölge sakinlerinin şüphelerini doğrular durumda .

Aydeniz: Önlem alacağız

Sabri Orient Otelin 3’te bir hissesinin sahibi olan Ahmet Aydeniz de ortaya çıkan manzaradan memnun değil.

Geçtiğimiz yıllarda çevredeki vatandaşlardan buna benzer şikayetler aldığını ve otele uyuşturucu içmek  veya fuhuş yapmak için girenlerden haberdar olduklarını ifade eden Aydeniz, önlemin alınmasını sağlayacağını söyledi.

Aydeniz, otelin tamamen kendisine ait olmadığını, bu yüzden gerekli önlemi alması için kendisine ait olan bölümü kiraladığı şirketle temasa geçip durumu bildireceğini söyledi.