Futbolcu olarak geldi hırsızlıktan hapse düştü

Nadire BAHADİ

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Ağustos-17 Ağustos tarihleri arasında Mağusa’da 5 iş yerine girerek yiyecek, içecek, sigara, para ve dizüstü bilgisayar çalmaktan suçlu bulduğu Anciet Frorent Mbida aleyhindeki kararını açıkladı. 2008 yılından beri ülkede kaçak olarak bulunan Mbida 2 yıl hapse mahkum edildi.

Sanık Anciet Frorent Mbida, 5 farklı işyerinden çaldığı malzemeleri spor salonunda yaşadığı odaya sakladı. Polis, artan hırsızlık şikayetleri üzerine günlerce süren aramalarının ardından sanık Anciet Frorent Mbida’ın kimliğini tespit ederek tutukladı.

“Evsiz ve aç kaldım”

Hakkındaki suçlamalar nedeni ile kendini savunan sanık Anciet Frorent Mbida ülkeye futbol oynamak için geldiğini, işlemiş olduğu suçlardan pişman olduğunu kaydetti. Futbol kulübünün ödemesi gereken ücreti kendisine ödemediği için aç kaldığını belirten Mbida, parasız kaldığı için evini kaybettiğini, bu yüzden de spor salonunun bir odasında yaşamak zorunda kaldığını kaydetti.

Mesutoğlu: Tolerans gösterilmesi beklenemez

Sanık Anciet Frorent Mbida hakkındaki kararı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu okudu. Sanığın hakkında getirilen davalardan suçlu bulunduğunu belirten Mesutoğlu, bina açmak suçu için 7, hırsızlık suçu için 3 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü ifade etti. Bu tür suçların önlenemez şekilde her geçen gün artış gösterdiğini belirten Mesutoğlu,  halkı huzursuz eden bu ağır suçlara caydırıcı cezalar uygulanması gerektiğini kaydetti. Bu tür suçları işleyenlere mahkemelerin tolerans göstermediğini ve tolerans gösterilmesinin beklenmemesi gerektiğini ifade eden Mesutoğlu, sanığın planlı ve programlı şekilde bu suçları işlediğini, pişman olup polise teslim olmak yerine ise çaldıklarını kaldığı odaya sakladığını belirtti. Kamerunlu sanığın 28 Ağustos 2008 tarihinde KKTC’ye 30 günlük vize ile giriş yaptığını belirten Mesutoğlu, ülkede uzun yıllar kaçak konumda bulunduğunu belirtti. Benzer suçları bulunan sanığın tüm davalarının birlikte değerlendirildiğini ifade eden Mesutoğlu, sanığın uslanmaz suçlu profili sergilediğini söyledi. Mbida’ya suçun vahameti ile orantılı bir hapislik cezası verilmesinin uygun olduğunu belirten Mesutoğlu, sanığın 2 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.