Mektup, GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi KKTC Temsilcisi Hüseyin Turan tarafından Birleşmiş Milletler Karargahı yetkililerine teslim edildi. GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz imzalı Mektup,Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a verilmek üzere kaleme alındı.

BM Yetkililerine verilen mektupta şöyle denildi;

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Sn.Nikos Anastasiadis' in müzakere sürecinden çekildiği açıklamalarından derin üzüntü duyduk.

40 yıldır Avrupa'nın, Amerika'nın gündeminde olan kıbrıs sorununun barışçı yollardan çözülmesi hususunda son dönemde başlayan ve New York'ta devam eden görüşmelerden her iki halkında Rum liderin tavrı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığına inanıyoruz.

AB norm standartlarına uygun birleşerek daha güçlü yapılar ortaya çıkararak milletlerin kardeşçe bir arada kültürel, sosyal, ekonomik manada işbirliği kardeşliğini esas alan hedeflerin uzağına düşen bu tavrı yadırgıyor, Rum lider Sn.Nikos Anastasiadis'i müzakere masasına davet ediyoruz.

KKTC halkını ve haklarını hiçe sayarak, yok farzederek kıbrıs sorunu çözülemez. Türk tarafının barış için açtığı eli bu dönem Rum yönetimi geri çevirme tavrı içerisine girerse müzakere ve barış umutları suya düşer.

KKTC lideri Sn.Derviş Eroğlu' nun barış sürecindeki samimi çabalarını yakından izliyor ve destekliyoruz, aynı samimiyeti Sn. Nikos Anastasiadis'ten de bekliyoruz.