Onur ULAĞ

Salih Kayalı  başkanlığındaki Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği heyeti basın kuruluşlarına ziyaretler başlattı. Gardiyanlar Birliği’nin ilk durağı dün Diyalog Medya grubu oldu.

Birlik Başkanı Salih Kayalı, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ile görüştü. Başkan Kayalı, Diyalog’un yayınlarında cezaevine verdiği değerden bahsederek, Akar’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Reşat Akar’a, cezaevindeki sorunları aktaran Kayalı, “Cezaevinin durumu içler acısı. Cezaevine düşen gençlerimizi ıslah edemiyoruz ve yeniden toplum içerisine gönderiyoruz. Maalesef de uyuşturucu grubundan gençlerimiz hayatını kaybediyor. Cezaevi fiziki yapısıyla ıslah edici özelliğini kaybetmiştir. Hatta barındırma özelliğini daha kaybetmiş durumdadır” dedi.

Başkan Kayalı, hedefin toplumsal bir duyarlılık yaratmak olduğuna dikkat çekerek, basının desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

Yeni cezaevinin mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizen Kayalı, “İnşallah bunu başaracağız” dedi 

Akar: 1974 öncesi ıslah evi vardı, şimdi yok! 

Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da gardiyanların yaptığı görevin önemine işaret ederek, cezaevinin fiziki yetersizliğine vurgu yaptı.

“Çocuk denebilecek yaştaki suçluların ağır mahkumlarla ayni cezaevinde tutulması ve sonrasında onların topluma kazandırılmadan toplumun içerisine bırakılması üzücü bir durumdur” diyen Akar, bu konuda mutlaka önlem alınması gerektiğini belirtti.

Hükümetlerin reform lafını ağızlarından düşürmediğini söyleyen Akar, yeni bir cezaevinin çok önceleri yapılması gerektiğini kaydetti. Islah evi açılmasının elzem olduğunun altını çizen Akar, “1974 öncesinde ıslah okulu olan bir ülkede yaşıyoruz. 1974 sonrasında birçok imkan elimize geçti ama var olan ıslah okulu kapatıldı. Cezaevi günün şartlarına göre yenilenmedi. Gerçekten üzücü bir durumdur bu” diye konuştu.

Gardiyanların çok zor bir görev ifa ettiğini anlatan Akar, “Bugüne kadar olduğu gibi, medya grubu olarak bundan sonra da cezaeviyle ilgili sorunlara önem göstereceğiz” dedi.