Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanmaması ve uygulatılamaması gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’na ve Maliye Bakanlığı’na karşı başlattığı hukuk sürecinin sürdüğünü kaydeden Remzi Gardiyanoğlu, duruşmanın 25 Mayıs’a ertelendiğini belirtti.

Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin öngördüğü, 1 Ocak 2016’da genel sağlık sigortasına geçiş hala daha belirsizliğini korurken, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin hukuk sürecinin bu tarihten önce sonlanması daha gerçekçi bir beklentidir” dedi.

Kamuda ve özelde çalışan hekimlerin büyük bölümünün, sağlıkta reformun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği konusunda artık hemfikir olduğunu belirten Gardiyanoğlu, “Hal böyle iken, Anayasaya ve kanunlara aykırı bir uygulamanın arkasında durmakta ısrar eden Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Gülle’nin bu ısrarından vazgeçmesi gerektiğinin altını ısrarla çiziyoruz” ifadelerini kullandı.

Gardiyanoğlu şöyle devam etti:

“Aksi taktirde, önümüzdeki birkaç ay içerisinde mahkemenin sonuçlanması durumunda, Sayın Gülle’nin, devletin kanunlarını uygulamaktan başka hiçbir seçeneğinin kalmayacağı aşikardır. Mevcut bir kanunu ‘derhal uygulamak’ ile ‘kanunun zoru ile uygulamak’ arasındaki seçimi, Sayın Sağlık Bakanı’nın takdirlerine sunarız. Halkımıza hekim seçme hakkını verecek genel sağlık sigortası, aynı zamanda sağlık çalışanları arasındaki adaleti de yeniden tesis edecektir. KTSÇHB olarak, sağlıkta reformun sigortası olarak gördüğümüz bu hukuk mücadelemizin önüne hiç bir engelin çıkmasına müsaade etmeyeceğimizi ve mücadelemizi artan kararlılıkla sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız.”