Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Asbaşkan Dr. İlker İpekdal ve Genel Sekreter Dr. Fuat Türköz Çiner’i kabul etti.

GARDİYANOĞLU: “HALKIN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALABİLMESİ İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, devletin hukuka sahip çıkmadığını iddia ederek, bunun üzerine bir yıl önce kamuda çalışanların hekimlere ikinci iş yapma yasağının uygulanmasına ilişkin hukuk mücadelesi başlattıklarını anımsattı.

Sağlıkta sistemsizlik yaşandığını, uzun yıllardan beri süregelen sorunların çözümlenemediğini belirten Gardiyanoğlu, “Biz halkın hak ettiği hizmeti alabilmesi için yola çıktık” dedi.

“İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYORUZ”

Serbest çalışan hekimlerin ikinci sınıf muamele gördüğünü, sağlık raporlarının geçmediğini, reçete yazamadıklarını söyleyen Gardiyanoğlu, sorunlarının çözülmediğini kaydetti.

SİBER: “SORUNLAR YUMAĞI OLUŞTU”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, sağlıkta sorunlar yumağı oluştuğunu belirtti.

Sosyal devletin sağlık, güvenliği sağlama ve eğitim olmak üzere üç temel görevi bulunduğunu söyleyen Siber, bunların tam yerine getirilmediği durumlarda başarılı bir sosyal devletin mümkün olmayacağını kaydetti.

Kamuda çalışan hekimlerle, serbest çalışan hekimler arasında yaşanan kavgaya yol açanın sistemsizlik olduğunu söyleyen Siber, adaya gelerek çalışma hayatına ilk atıldığı yıllarda da aynı sorunun yaşandığını belirtti.

“ANOMALİ, DOKTORLARIN KAVGASINA DÖNÜŞTÜ”

Siber, “Sistemsizliğin yarattığı anomali doktorların kavgasına dönüştü. Bu durum, ne kamu, ne de serbest çalışan hekimleri memnun ediyor. Olması gereken sistemi oluşturmaktır. Bunun için de iş birliği şarttır. Kamu ile serbest çalışan hekimler bir araya gelerek yasal düzenlemeyi hep birlikte yapmazsak çözüm bulunamaz” dedi.

Sağlıkla ilgili beş temel yasanın Meclis’e getirileceğini belirten Siber, paydaşların oturup yasaları görüşeceğini, sistemin birlikte yaratılacağını söyledi.

Siber, yamalamalar ve günübirlik kararlarla sağlık sisteminin düzeltilemeyeceğini ifade etti.