Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanlığı’nın, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kadrolu çalışan bir doktorun ikinci iş yapması nedeniyle kamu hizmetine son vermesinin, emsal teşkil edecek, tarihi bir karar olduğunu kaydetti.

Gardiyanoğlu, konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Sağlık Bakanlığı ve yasası olan hekim örgütleri tarafından göz yumulan, kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarına, bu kararla nihayet dur denilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kararın sadece sağlıkta değil, kamu genelinde emsal teşkil edeceğini dile getiren Gardiyanoğlu, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin, kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarına karşı Şubat 2015’te başlatmış oldukları hukuk mücadelesi sürecindeki kararlı duruşu, bu kararın zeminini hazırlayan ana unsurlardan birisidir.

26 Ekim’deki duruşmamız ile birlikte, reformist bir devlet olmanın zorunluluğunun, hukukun diliyle de söyleneceğine inanmaktayız. Mevcut karar, her ne kadar tek bir meslektaşımızı ilgilendiriyormuş gibi görünse de, ülkemizdeki sağlık sistemi adına ciddi bir uyarı niteliği de taşımaktadır. Çünkü bu karar, domino taşı etkisi ile aynı durumda olan meslektaşlarımız hakkında da benzer adımların atılabilmesinin önünü açmıştır.”

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’nı, aldığı bu “tarihi karar” nedeniyle tebrik eden Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nı ve ilgili kurumları, yakın gelecekte bir sağlık kaosu yaşanmaması için mevcut Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na uymaya ve uymayanlar konusunda gerekli tedbirleri ivedilikle almaya davet etti.