Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kullanılmakta olan stentlerle ilgili Sağlık Bakanlığı'na açıklama yapması çağrısında bulundu.

Remzi Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Hastanesi’nde koroner anjiyografi sırasında kullanılan stentlerin kalitesiz ve markasının duyulmamış olduğunu iddia etti.

Gardiyanoğlu, stentlerin kaç ay önce alındığı, stentlerin alındığı firma, yeni stentler ile eski stentler arasındaki fiyat farkı, stentlerin alım yöntemi, Sağlık Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinin stentlerin alındığı firma ile ilişkisi olup olmadığı, yeni stentlerin özellikleri ve şimdiye kadar kaç hastaya takıldığı konusunda Sağlık Bakanlığının açıklama yapmasını istedi.

Devlet Hastanesi Kardiyoloji  Klinik Şefliği’nin ve Kardiyoloji Uzmanlarının yazılı ve sözlü tüm uyarılarına rağmen, markası duyulmamış stentler alındığını savunan Gardiyanoğlu, yeni stentlerden takılı hastaların, stentlere bağlı sağlık durumu hakkında da bilgi verilmesini istedi.