Yurdagül ATUN

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, yasaların uygulanması yönündeki ısrarlı çalışmalarından ötürü eşinin cezalandırıldığını ifade etti. Eşinin “oldukça başarılı” olduğu yazılan performans karnesinin “başarılı”ya düşürüldüğünü söyleyen Gardiyanoğlu, bu konuda aylar önce yaptığı müracaata yanıt alamadığını, konuyu hukuki yollara taşıdığını kaydetti. Serbest Çalışan Hekimler Birliği olarak, hukuk çerçevesinde ikinci işin yasaklanması için Anayasa Mahkemesi’ne gittiklerini, bu nedenden ötürü eşinin performansının düşük gösterildiğini dile getiren Gardiyanoğlu, bunu “husumet” olarak nitelendirdi. 

Hiçbir partiye bağlı olmadığını belirten Gardiyanoğlu “Benim önerim hiçbir şeyi birbiriyle karıştırmamaları. Kendileri hukuksuzluğa alışmışlar. Ne UBP’liyim, ne CTP’liyim. Torpilimiz de yok… Hakkımı arıyorum ve yapılan bu haksızlığın düzeltilmesini istiyorum” dedi.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu’na (KHK) güven olmadığının birçok olayla kanıtlandığını belirterek, bu kurumun elden geçirilmesini istedi. Kamuda ikinci işte çalışma yasağını savunması nedeniyle birçok tepkiye maruz kaldığını anlatan Gardiyanoğlu, son olarak eşine yapılan haksızlığı örnek gösterdi.

Diş hekimi olan eşinin performans karnesindeki notunun “oldukça başarılı”dan, “başarılı”ya düşürüldüğünü kaydeden Gardiyanoğlu şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı Nisan ayında diş hekimleri için kadro açtı. 17 diş hekiminin başvuru hakkı vardı, Eşim Emel Gardayanoğlu da başvurdu. Başvuru esnasında performans formunuzu getirin diyorlar, performans formu yok hiç birinin… Performans Tüzüğü’ne göre Ocak ayında çalışanla ‘şu kadar hasta bakmayı, şu kadar izin kullanmayı kabul ederim’ gibi bir anlaşma yapılır. Altı ay sonra gelir sorarlar, ‘bu kadar hasta baktın mı, iznini bu kadar mı kullandın, şu kadar saat çalışacaktın, çalıştın mı’ gibi… Haziran’dan Aralık ayına kadar yeniden doldurulur. Bu sınava girecek 17 kişinin performans formu yok.

“Geriye dönük performans formu hazırlandı”

Öyle olunca çalıştıkları yerler sınava girecek 17 kişiye geriye dönük performans formu hazırladı ve 17’sini de “oldukça başarılı” olarak yazdılar haksızlık olmasın diye. Sonrasında eşimi arıyorlar ve ‘Emel Hanım sizin performans formunuzu, oldukça başarılıdan başarılıya düşürdük diyorlar. Eşim, ‘Neden düşürdünüz, niye beni arıyorsunuz’ diyor, telefon yüzüne kapanıyor. Düşürülmesi mümkün değil, zaten formalite icabı dolduruldu. 

“10 puan eksik…”

Performansının ‘oldukça başarılı’dan, ‘başarılı’ya düşürülmesi, eşimin 10 puan aşağıdan başlaması demek. Sağlık Bakanlığı müsteşarına 4 Mayıs 2015 tarihinde 13 sorudan oluşan bir dilekçe verdim. Bilgi edinme yasası çerçevesinde 15 gün içinde geri dönüş yapmaları gerekiyordu. 18 Haziran’da yazı geldi, ‘elimizde olmayan nedenlerden ötürü gecikme yaşandı, ivedilikle cevap verilecek’ diyor! Başbakanlığa da yazdım aynı şeyleri. 24 Haziran’da yine yazdım, Başbakanlık 3 Temmuz’da, cevap verilmesi yönünde karar üretti. 23 Temmuz’da ‘ivedi cevap verilmesi’ yönünde cevap geldi ama hala cevap yok!”

“Niyet başka”

Niyetin, Serbest Çalışan Hekimler Birliğini cezalandırmak olduğunu savunan Gardiyanoğlu, performans formunun düzenli doldurulmuş olması halinde belki böyle bir iddiada bulunulabileceğini ancak şu anda böyle bir durumun olamayacağını söyledi. Hukuk sürecine girdiklerini kaydeden Gardiyanoğlu, “benim ailemle, bağlı bulundum kurumu karıştırıyorlar. Alın terfinizi başınıza çalın. Bundan sonra ben bu sorunun cevabını Hukuk yolu ile alacağım” dedi. 

“Bu mücadele bireyselleşirse yapacağım çok şey var”
Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın konuyu kişiselleştirmesi halinde yapacak çok şeyi olduğunu ifade etti.

“Serbest Çalışan Hekimler Birliği olarak, biz hukuk çerçevesinde ikinci işin yasaklanması için Anayasa Mahkemesi’ne gittik. Çalışmalarının yasal olmadığını ben değil, yasalar söylüyor” diyen Gardiyanoğlu, eşinin performansının düşük gösterilmesinin, bu husumet sonucu olabileceğini savundu. 

“Hukuksuzluğa alışmışlar”
Hiçbir partiye bağlı olmadığını belirten Gardiyanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Benim önerim hiçbir şeyi birbiriyle karıştırmamaları. Kendileri hukuksuzluğa alışmışlar. Ne UBP’liyim, ne CTP’liyim. Torpilimiz de yok… Bu haksa hakkımı arıyorum ve yapılan bu haksızlığın düzeltilmesini istiyorum.”