Özlem Çimendal

Geçtiğimiz günlerde UBP Gençlik Kolları ile birlikte gerçekleştirdikleri Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu toplantısında birçok karar alındığını açıklayan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliklere siyasi şov diyenlere de cevap verdi ve “Biz şov yapmıyoruz Lefkoşa ilçesi olarak, sahalardayız. Yaptığımız hiçbir şey lafta kalmamakla birlikte fiiliyatta da bunları hayata geçiriyoruz. Bazı eleştirilerdeki gibi klavye kahramanlığı da yapmıyoruz, sahalarda arazideyiz” dedi.

Birçok sosyal sorumluluk için düğmeye bastıklarını anlatan Gardiyanoğlu, Eylül ayında başlatacakları seminerlerle uyuşturucu ile mücadele konusunda uzmanlar tarafından verilecek bilgiler ışığında gençler ve ailelerin bilgilendirileceğini de ifade etti. Bir diğer projenin ise çevre bilinciyle ilgili olacağını sözlerine ekleyen Gardiyanoğlu, “Çevre bilinci ve farkındalığının oluşması için çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek, etrafı temiz tutmanın sağlanması hedeflenecek” şeklinde konuştu. 

“Siyasi şov dediler, etkinliğin 4’üncüsü gerçekleşti”

Özellikle Gençlik Kolları üzerinden sokak hayvanları için başlattıkları sosyal sorumluluk projelerine bazı çevreler tarafından siyasi şov amaçlı yapıldığı yönünde eleştiriler olduğunu ifade eden UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, “Herkes hayvanlara verdiğimiz su ve mamaları siyasi şov amaçlı yaptığımızı düşünerek, bir defa yapılıp arkası gelmeyecek şeklinde yorumda bulundular ancak biz geçen  sabah 05.00’te bunun 4’üncüsünü gerçekleştirdik” dedi.

“Bazıları gibi klavye kahramanlığı yapmıyoruz, arazideyiz”

Lefkoşa İlçe yönetimi olarak aldıkları kararlar doğrultusunda çalışmalarına başlanan sosyal sorumluluklara bazı çevrelerin “siyasi şov” yakıştırması yaptıklarına cevap veren Gardiyanoğlu şöyle konuştu: “Biz şov yapmıyoruz Lefkoşa ilçesi olarak, sahalardayız. Yaptığımız hiçbir şey lafta kalmamakla birlikte fiiliyatta da bunları hayata geçiriyoruz. Bazı eleştirilerdeki gibi klavye kahramanlığı da yapmıyoruz, sahalarda arazideyiz.”

“Mama ve sular sürekli tazeleniyor ve devam da edecek”

Havaların da normal sıcaklıkların üzerinde seyrettiği günlerde sokak hayvanları için başlattıkları yaş, kuru mama ve su takviyesini gönüllülük esası ve tamamen kendi katkılarıyla gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade eden Gardiyanoğlu, “UBP Gençlik Kolları ile birlikte sokak hayvanları için belirlediğimiz güzergahlarda bunları sürekli olarak tazeliyoruz ve tazelemeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Çöpünü Atma etkinliği gerçekleştireceğiz”

Bir diğer sosyal sorumluluk projelerinin ise çevre bilinci ve çevre temizliği ile ilgili olacağını anlatan Gardiyanoğlu, “Çöpünü Atma etkinliği adı altında bir sosyal sorumluluk projemiz daha olacak” dedi. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceklerine işaret eden Gardiyanoğlu, proje kapsamında amaçlananın çevre bilincinin yerleştirilmesi ve etrafın temizliğinin sağlanmasının devamlılığının ve farkındalığının yerleştirilmesi olduğunu söyledi.

“Eylülde ailelere ve gençlere yönelik seminerler başlayacak”

 Bir başka sosyal projelerinin de uyuşturucu ile mücadele kapsamında eylülde başlayacağını açıklayan Gardiyanoğlu, “Eylülden itibaren sosyal sorumluluk kapsamında uyuşturucu ile mücadele konusunda seminerler dizisine başlayacağız. Aileleri ve gençleri bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik uzmanlar tarafından verilecek olan seminerlerin yararlı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Beş ilçede turnuvalar düzenlenecek”

İskele, Güzelyurt, Gazimağusa, Lefkoşa ve Girne ilçeleri arasında yine UBP Gençlik Kolları arasında turnuvalar yapılacağı bilgisini de veren Gardiyanoğlu, “Bu beş ilçede, sosyal aktivitelere de yöneleceğiz. Halı saha, tavla ve birçok alanda turnuvalar düzenleme kararları aldık” şeklinde konuştu.

“13 bin seçmene ulaşarak, sorunları yerinde tespit ettik”

UBP ilçe örgütlerinin de parti içerisinde faal çalışmalarına devam ettiğini anlatan Gardiyanoğlu, “Gönyeli örgütümüz 12-13 bin seçmenimize ulaştı. Bu seçmenlere çok daha rahat ve hızlı ulaşabileceğimiz, halkın sorununu yerinde tespit edebileceğimiz bir örgütlenme ile bu örgütlerin de yetki alanlarının biraz daha artırılması çalışmalarımız da sürmektedir” ifadelerini kullandı.

“Ayrım yapmıyoruz, aynı coğrafya üzerinde yaşayıp, soluk almamız yeterli”

UBP İlçesi ve UBP Gençlik Kolları olarak yaptıkları çalışmalar ışığında başlatılan sosyal aktiviteler ve sorumluluklara katılımda vatandaş olup olmaması kriterlerinin söz konusu olmadığını da vurgulayan Gardiyanoğlu, “Bizim için bu önemli değil bizim için aynı coğrafya üzerinde yaşayıp, soluk almamız yeterlidir” şeklinde konuştu.