20 gram uyuşturucu ile Lokmacı’dan, kuzeye geçen 18 yaşındaki Mihai, yeni yaşını cezaevinde kutlayacak

Melin DOBRAN

Güney ve Kuzey Lefkoşa’yı birbirine bağlayan Lokmacı Sınır Kapısı’nda, narkotik ekiplerinin kontrolünde detektör köpek Zeyna’ya takılan ve üzerinde uyuşturucu madde bulunan  Romanya uyruklu sanık Mihai İonut Nistor Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hüküm giydi. 
Başkan Ömer Güran,Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı davada uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından yargılanan sanık 1 yıl hapse mahkum edildi.

Sanık 21 Şubat 2015 tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı bekliyordu. Kararda Şubat 2015 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri’nin Lokmacı Kara Sınır Kapısında detektör köpek Zeyna eşliğinde rutin kontroller yaptığı esnada ülkeye giriş yapan sanık Mihai İonut Nistor’un üzerinde narkotik köpeğinin tepki vermesi sonucu arama yapıldığı belirtildi. Yapılan aramada sanığın çantasında 20 gram 63 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu açıklandı. 

Ailesi güneyde yaşıyor…

Sanığın ailesi ile birlikte Güney Kıbrıs’ta yaşadığı belirtilirken kararı okuyan Başkan Ömer Güran, sanığın uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan aldığını, KKTC’ye ise daha ucuz olduğu için tütün almaya geldiğini beyan ettiğini söyledi. Güran, dava ile ilgili olguları değerlendirdiklerini, sanığın KKTC’ye ithal ettiği uyuşturucu maddeyi ticari amaçla getirmediğine karar verdiklerini söyledi. Sanığın yaşının 18 olduğunu, genç suçlular kategorisine girdiğini, KKTC’de sabıkasının bulunmadığını kaydeden Güran, tüm olguları değerlendirdikten sonra sanığı yargılandığı davalardan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.