Gaz pedalı tutukluk yapan İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'ne (İETT) ait bir yolcu otobüsü mağazaya girdi. Facianın eşiğinden dönülen kazada şans eseri can kaybı yaşanmazken, otobüste ve mağazada maddi hasar meydana geldi.

Kaza, Şişli Ortaklar Caddesi'nde akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Zakir A. yönetimindeki 34 TP 2788 plakalı İETT'ye ait yolcu otobüsünün seyir halindeyken gaz pedalında tutukluk meydana geldi. Gaz pedalı tutulu kalan otobüsün kontrolünü kaybeden Zakir A., yol kenarındaki vatandaşlara ve araçlara çarpmamak için direksiyonu cadde üstünde bulunan mağazaya kırdı. Yol kenarındaki bir otomobili de sürükleyen otobüs mağazaya çarptı. Mağazanın camlarını kırarak ön kısmı mağaza içerisine giren otobüs ancak durabildi. Şans eseri otobüsteki yolcular yaralanmazken, mağaza çalışanları büyük bir şok yaşadı. Mağazanın camları kırılırken, otobüste ve otomobilde de maddi hasar meydana geldi.

Otobüsün gaz pedalının tutukluk yaptığını ifade eden bir vatandaş, "Gaz pedalı tutulu kalıyor. Öndeki araçlara vurmamak için sağa kırıyor. Direk dükkana giriyor. Otobüs içerisinde 3-4 kişi varmış. Ancak kazadan sonra çıkmışlar dışarı. Şoför arkadaşta öndeki araçlara vurmamak için sağa kırdığını söyledi. Mağazadaki arkadaşlardan da yaralanan yok çok şükür ki" ifadelerini kullandı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, otobüs şoförü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Gaz pedalı tutukluk yapan otobüs mağazaya girdi