Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) gazeteci  Mert Özdağ’ın yaptığı haberlerden dolayı tehdit edildiğini öğrendiklerini kaydetti; bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı ve kınadı.

Basın-Sen Başkanı Canan Onurer tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan bu tehdit, sadece bir basın emekçisine değil, basın sektöründe çalışan tüm emekçileri yapılmış bir harekettir.  Basın-Sen olarak, meslektaşımız Mert Özdağ’a yapılan bu aşağılık tehdidi kınadığımızı bildirir, yetkililerin konuyu bir an önce aydınlatması için elimizden gelen her türlü katkıyı koymaya hazır olduğumuzu bildiririz” ifadeleri yer aldı.

* * *

GAZETECİLER BİRLİĞİ, GAZETECİ MERT ÖZDAĞ’IN TEHDİT EDİLMESİNİ KINADI

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Yenidüzen Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mert Özdağ’a, gazetede yaptığı haber ve yazıları dolayısıyla tehdit gelmesini şiddetle kınadı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ancak düşüncelerini ifade etmekten aciz ve korkakların yapabileceği bu türden bir tehdidi şiddetle kınarız. Tüm gücümüzle Mert Özdağ’ın yanında olduğumuzu, tüm gazetecilerin toplumun aydınlanması adına yaptığı çalışmaların destekçisi olduğumuzu bir kez daha vurgularız” denildi.

Mert Özdağ’ın, gazeteciliğin gereğini yaparak, son dönemlerde toplumu yakından ilgilendiren, kamu kaynaklarının konu edildiği birçok önemli habere imza attığı ifade edilen açıklamada, yapılan tehdidin bu haberlerle ilgili olabileceği görüşüne yer verildi.

Açıklamada, “Usulsüzlükleri, yolsuzlukları ortaya çıkardı, halka ait kaynakların tarumar edilmesini önlemeye çalıştı diye bir gazetecinin kendini bilmez kişilerce tehdit edilmesi kabul edilemezdir” ifadeleri kullanıldı.

Gazeteciler Birliği açıklamasında, mafyöz ilişkiler ülkede yaygınlaşırken güvenlik güçlerinin, en ufak ayrıntıyı atlamadan Mert Özdağ’a yönelik tehditte bulunanları bir an önce ortaya çıkarması ve yargı önüne taşıması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, aksi bir durumun, her yazı yazanın, her haber yapanın tehdit edilebileceği bir ortama zemin hazırlanacağı ve bundan demokrasinin yara alacağı savunularak Mert Özdağ’a dönük tehdidin takipçisi olunacağı kaydedildi.