Gazeteci yazar Ahmet Karaman, ölümünün 9. yıldönümünde kabri başında anıldı.

Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki tören saat 14.45’te, Karaman için saygı duruşunda bulunularak başladı. Törende YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı, Parti Meclisi Üyesi Rasıh Keskiner ve Ahmet Karaman’ın eşi Suzan Karaman konuşma yaptı.

Törende, YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı, Suzan Karaman’a plaket verdi.

YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı, konuşmasında, bugüne kadar kaybettikleri dost, arkadaş ve yoldaşlarının ölüm yıldönümlerinde onları düşünce ve geçmişte verdikleri mücadeleleri dile getirerek anmakta olduklarını söyledi.

Murat Kanatlı, güçlü bir kaleme sahip olan merhum Karaman’ın önemli konuları gündeme taşıdığını anımsattı. Kanatlı, arkadaşları Ahmet Karaman’dan devraldıkları mücadele doğrultusunda halkı doğru bilgilendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Rasıh Keskiner de konuşmasında, değerli arkadaşları Ahmet Karaman’ı anmak için toplandıklarını belirterek, Karaman için “soygun, talan, yalan, üç kağıt, sahtekarlık, baskı, ayrımcılık, fanatizm ve yozlaşmış düzene teslim olmayanlardandır” ifadelerini kullandı.

Ahmet Karaman’ın eşi Suzan Karaman da merhumu 9’uncu ölüm yıldönümünde yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. Kıbrıs Türk toplumunun çok önemli dönemden geçmekte olduğunu ifade eden Karaman, adeta kalıplar içine sıkışmış halde bulunduğunu iddia ettiği toplumun bu durumdan ancak elbirliğiyle örgütlenebilmesi halinde kurtulabileceğini ifade etti.