Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fin bir gazetecinin “Siz diktatör müsünüz?” sorusu üzerine önce bu kişinin nerede çalıştığını merak edip daha sonra “Diktatör olsam bu soruyu soramazdınız” yanıtını verdi.

DİKTATÖR OLDUĞUNUZ KONUŞULUYOR, DİKTATÖR MÜSÜNÜZ?

Finlandiya’dan bir gazeteci Erdoğan’a Türkçe ifadelerle “Halk sizden korkuyor. Ülkenizde sizin diktatör olduğunuz konuşuluyor, siz diktatör müsünüz? Bundan daha vahimi ise Ankara’daki saldırının içinde devletin parmağı olduğundan bahsediliyor. Bu iddialara ne cevap vereceksiniz?” dedi.

“DİKTATÖRÜN OLDUĞU BİR ÜLKEDE BÖYLE BİR SORU SORAMAZSINIZ”

Erdoğan bu soru üzerine Fin gazetecinin nerede çalıştığını merak ederek, “Hangi gazeteden?” diye sordu. Ardından gazetecinin sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Şimdi şunu bir defa samimiyetle görmek var. Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanına ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Özgürlüklerin sınırsız yaşandığı ülke Türkiye’dir. Avrupa Birliği üye ülkeleriyle yarışırız onlarla, iddia ediyorum. Yazılı ve sosyal medya, ailem, eşim, çocuklarım olmak üzere her türlü hakaretle karşılaşmaktadır. 13 yıllık süreçte buna sabırla katlandık” dedi. (Sözcü)