Basın Konseyi öncülüğünde bir araya gelen gazeteciler, Ahmet Hakan'a destek vermek amacıyla Beyoğlu Tünel Meydanından Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Basın Konseyi'nin başını çektiği çok sayıda basın- meslek kuruluşu Şişli'de evine giderken saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a destek vermek ve yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla Beyoğlu Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. Eyleme Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Onursal Başkanı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Murat Yetkin, Can Dündar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile çok sayıda gazeteci ve siyasi katıldı.

Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı protesto eden dövizler ve "Özgür basın susturulamaz" yazılı pankart taşıyan grup, Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında grup sık sık, "Özgür basın susturulamaz ve basına uzanan eller kırılsın" diye slogan attı.

"YAŞANACAĞI BELLİYDİ"

Galatasaray Meydanı'na ulaşan grup adına Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç açıklama yaptı. Son zamanlarda yaşananlara değinen Pınar Türenç, " Son dönemde yaşadıklarımız açık açık gözdağıdır, Basına hiza verme çabalarıdır. Devletin can güvenliğimizi sağlamadığını hisseden biz gazeteciler, Bugün her açıdan özgür olmadığımızı ilan ediyoruz. Dün Ahmet Hakan'ın kaburgası ve burnu kırıldı. Oysa günlerdir bu belanın yaşanacağı belliydi. Şimdi sıranın kime geleceğini bilmiyoruz" dedi.

Gazetecilerin yürüyüşüne katılan kendisi de eski bir gazeteci olan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da yaptığı açıklamada, "Eski bir gazeteci olarak bugün burada bulunuyorum. Son dönemde ülkemizde medya mensuplarına karşı başlatılan saldırılar toplumu rahatsız edecek noktaya gelmiştir. Saldırıların biran önce son bulması gerekiyor. Medya özgür olmadığı sürece, haberi yaparken acaba nereden saldırıya uğrayacağım kuşkusuyla hareket ederse orada özgür basından söz etmek mümkün olmayacaktır. Saldırılar kimden nasıl gelirse gelsin yetkililerin biran önce tedbir alması gerekiyor. Sorumluların hesap vermesi gerekiyor. Özgür basın susturmamalı ve susturulamaz da. Her türlü eleştiriye açık olmak gerekir. Tüm medya mensupları arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.