Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği “Birlik Sohbetleri”, Ermeni asıllı Taraf Gazetesi yazarı Hayko Bağdat’ın yer alacağı söyleşi ile başlıyor.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Naci Talat Vakfı’nda, 28 Mart Cumartesi günü saat 19.30’da gerçekleştirilecek olan söyleşide azınlıklar konusu irdelenecek. Söyleşinin moderatörlüğünü Doç. Dr. Ali Dayıoğlu yapacak.

Işık Kitabevi’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan etkinlik, herkese açık olacak.

HAYKO BAĞDAT

1976 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Esayan, orta ve lise eğitimini Mıhitaryan Ermeni okullarında tamamladı. İstanbul Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne devam etti. Babasının vefatı sebebiyle eğitimini tamamlayamadı.

2002 yılında Yaşam Radyo’da azınlık sorunlarını gündeme taşıyan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleşen “Sözde Kalanlar” adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. 2003 yılında Marmara Gazetesi’nin Türkçe bölümünde haftalık köşe yazmaya başladı. 2007 yılında Hrant Dink’in ardından kurulan ve bu cinayete adalet arayışını sürdüren “Hrant’ın Arkadaşları” ekibinin kurucularındandır. Çeşitli gazete ve dergilere makaleler yazan Bağdat, 2012 yılında İMC Tv’de Roni Margulies ile beraber “Azı Karar Çoğu Zarar” programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. İlk kitabı Salyangoz 2014’te yayınlandı. Bağdat, halen Taraf Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaya devam etmektedir.