Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, BRTK Müdürü Mustafa Tosun’u ziyaret etti.

Görüşmede konuşan Birlik Başkanı İzzet Volkan, Mustafa Tosun’a görevinde başarılar dileyerek başladığı konuşmasında medyanın ülkede yaşanan haksız rekabet koşulları ile ekononomik, sosyal ve yapısal sorunlar nedeniyle ciddi tehdit altında olduğunu, etkin önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

Volkan, BRTK’nın daha çağdaş, demokratik, özerk, hesap verebilir, şeffaf  bir yapıya kavuşması ve çalışanların sorunlarının en aza indirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak geçmişte basılan “Kıbrıs Türk Basın Tarihi” kitabının yanı sıra basın tarihine ışık tutacak bir televizyon belgeseli hazırlanması yönünde çalışma başlattıklarını anlatan Volkan, belgeselin hazırlanması için, BRT ile işbirliğine ve katkıya ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Volkan, “Kurumda yapısal sorunların çözümü için tüm çalışanların da kucaklanarak, örgütlerle yakın işbirliği içinde ciddi çalışmaya ihtiyaç vardır” dedi.  

BRTK Müdürü Mustafa Tosun da, Birlik yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazeteciler Birliği’nin etkin ve aktif çalışmalarını takdirle izlediğini anlattı.

Gazeteciliğin toplumun sosyal refahı üzerinde ciddi etkileri olan ve meşakkat gerektiren bir meslek dalı olduğunu söyleyen Tosun, daha çağdaş, daha demokratik bir yaşama katkı koymak üzere ellerinden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğini belirtti.

Tosun  “Sektörün bir paydaşı olarak, çalışanların huzur içerisinde daha sağlıklı iş güvenliğinin önde tutulduğu, sürdürülebilir kurumsal yapıların gözetildiği bir çalışma ortamı yaratmak üzere biz de kendi payımıza düşeni yapacağımızdan, üyelerinizin sorunlarıyla yakından  ilgileneceğimizden kuşkunuz olmasın” ifadelerini kullandı.

BRTK Müdürü Tosun, kurumun daha çağdaş bir yapıya kavuşması için her türlü çabayı ve katkıyı ortaya koyma niyetinde ve kararlılığında olduklarını dile getirdi.