Sansürün BRTK Müdürü Mete Tümerkan tarafından yapıldığını savunan Gazeteciler Birliği, hükümeti de buna sessiz kalmakla suçladı.

BRTK Müdür Tümerkan’ın Yönetim Kurulu’nun kararı olmadan keyfi ve yasa dışı uygulamalar yaptığını öne süren Gazeteciler Birliği, dün bu konuda bir açıklama yaptıklarını ancak bunun BRTK’da sansüre uğradığını, açıklamanın ne haber bültenlerinde, ne de basın özetlerinde yer almadığını söyledi.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, BRTK’da anti demokratik bir yapı olduğu da iddia edilerek, şu ifadelere yer verildi:

“BRTK’daki sansürün, sansürden en fazla şikâyet eden, belki de en fazla sansüre uğrayan CTP hükümeti döneminde yapılması, yetkililerin de buna sessiz kalması düşündürücü ve üzücüdür.

Bugün Birliğimize sansür yapanlara sessiz kalanlar yarın kendilerine tekrar sansür yapıldığında söyleyecek söz bulamayacak. Bu bağlamda BRTK Müdürü Tümerkan’ı sansür uyguladığı için, Hükümeti ise buna sessiz kaldığı için protesto ediyoruz.”