Yangın, sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Taşlıca Mahallesi 7 Nolu Sokak üzerinde bulunan, Bakır ailesinin yaşadığı barakada meydana geldi. Aslen Muşlu olan ve yıllardır Taşlıca Mahallesi'ndeki arazilerinde sahibi oldukları büyükbaş hayvanları otlatıp, hurda toplayarak geçimini sağlayıp, arazideki tek katlı barakada yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Emin Bakır, 56 yaşındaki eşi Naciye Bakır ile 6 çocuğu gece uykuya daldı. Sabaha karşı Bakır ailesinin yaşadığı barakadan alevler yükseldiğini gören çevredeki fabrika ve besihanelerin bekçileri, durumu telefonla polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. 

BABA VE 6 ÇOCUĞU ÖLDÜ

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ön bölümü çökmüş olan tek katlı barakanın tek penceresini kırarak kendisini dışarı atmış olan Naciye Bakır'ı baygın halde buldu. Hafif yaralı olan kadın sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye ekipleri de müdahale ederek yangını söndürdükten sonra girdiği barakada, baba Mehmet Emin Bakır ile yaşları 2 ile 15 arasında değişen çocukları Tacettin, Mücahit, Emin, Halime, Dilova ve Beşire'nin cesetleriyle karşılaştı. Baba ve 6 çocuğunun cesedi, olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Yangında ayrıca evin yanında bulunan bir ineğin de telef olduğu görüldü.

YANGINA MUM NEDEN OLDU İDDİASI

Büyükbaş hayvanlarını otlatan ve çevredeki atık ve hurdaları toplayarak geçimini sağlayan Bakır ailesinin tavanı kamış, tahta ve kartonlarla kapatılmış olan barakada elektriksiz yaşadığı ve jeneratör kullanarak enerji sağladıkları belirlendi. İddiaya göre, dün gece aile fertleri bulundukları tek odalı barakayı aydınlatmak için mum yaktı ve ardından uykuya daldı. Gece mumun devrilmesiyle başlayan yangın, kısa sürede tüm barakayı sararak 7 kişinin ölümüne neden oldu. Yangının çıkış nedeninin itfaiye ekiplerinin yapacağı inceleme ile netlik kazanacağı bildirildi.

ANNE ŞOKA GİRDİ

Hastanede tedavisi tamamlanan ve ifadesine başvurulacak olan Naciye Bakır ise, eşi ve 6 çocuğunu kaybetmenin şokunu üzerinden atamadı. Hastane bahçesinde çocuklarının ismini sayıklayarak 'öldü' diye gözyaşı döken acılı kadını, sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı.

Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Mehmet Emin Bakır ile 6 çocuğu, otopsilerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilecek.