19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

Törene Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri temsilcileri ile bazı siyasi partilerin temsilcileri, bazı sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla saat 09.00’da başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu,  İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

IŞIK

Törende Türk Barış Kuvvetleri Gazileri ve Aileleri Derneği Genel Başkanı Hacı Işık bir konuşma yaptı.

Işık, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verildiği günün 94’üncü yıldönümünün kutlandığına işaret ederek, Gaziler Günü’nün savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu vurguladı.

Mutlu Barış Harekatı üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen gazilere devlet nişanı olan gazilik madalyasının verilmemesinin burukluğunu yaşadıklarını belirten Işık, gelmiş geçmiş devlet yöneticilerinden defalarca talepte bulunulmasına rağmen isteklerinin gerçekleştirilmediğini söyledi.

Taleplerini yineleyen Işık, KKTC’de yaşayan ve vatandaş olan yaklaşık 820 gazi bulunduğunu anımsattı.

Kıbrıs görüşmelerine de değinen Işık, sınır düzeltmesi adı altında, gerekse KKTC topraklarına yüzde 12 civarında Rum’un yerleşmesi iddialarının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Işık, yapılan görüşmelerde temsilcilerin bu konuları dikkate almalarını ve yer değiştirecek vatandaşların mağdur edilmemesini istedi.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Işık, geçtiğimiz günlerde yaptıkları etkinliklere değindi.

Yaptıkları yürüyüş ardından PKK yandaşlarının yaptığı, PKK terör örgütünü destekleyen eylemleri kınadıklarını vurgulayan Işık, “onlar bilsinler ki terör örgütlerini destekleyerek ve överek hiçbir şekilde savundukları barışa ulaşamayacaklardır” dedi.

Bazı gazilerin vatandaşlık ve iskan sorunları yaşadığına dikkat çeken Işık, gazilere gereken önemin verilmesini istedi.

Işık, şehitleri rahmetle anarak, hayatta olan ve bu toprakların kazanılmasına emek veren gazi ve mücahitlere uzun ömürler diledi.

Lefkoşa’da törenin ardından, Boğaz Şehitliği’nde de anma töreni düzenlenecek.

1442648036.jpg

1442648037.jpg

1442648035.jpg