Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Emniyet güçlerimizin hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadele, milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle sürecektir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gaziler Günü" dolayısıyla yayınlağı mesajda, "Vatanımızın birliği ve bütünlüğü, vatandaşlarımızın güvenliği için fedakarca görevini yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Emniyet güçlerimiz milletimizin gönlünde her zaman saygıdeğer bir yere sahiptir. Ülkemizin selameti ve bekası için gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahraman vatan evlatları, milletimizin gönlünde ve dualarında daima yaşayacaklardır. Vatan topraklarının nasıl vefakar, iman dolu bir ruhla kazanıldığını ve bugün şerefle dalgalandırdığımız al yıldızlı bayrağımızın ne büyük kahramanlıklarla bizlere emanet edildiğini idrak etmenin sorumluğu içinde şehit ve gazilerimize daima minnet ve şükran duyuyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Emniyet güçlerimizin hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadele, milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle sürecektir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Son terör operasyonlarında yaralanan gazilerimizi ziyaret ettiğimde "İyileşir iyileşmez görev yerime dönmek ve tekrar silah arkadaşlarıma katılmak istiyorum" demelerini gururla hatırlıyorum. Rabbim onları ve tüm güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin. Fedakar gazilerimizi ve vatanımızın selameti için şehitlik mertebesine yükselen kahramanlarımızı her zaman saygıyla anıyoruz. İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal'e Müşir ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümü münasebetiyle bize bu güzel vatanımızı emanet eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, Gazilerimizin "Gaziler Günü'nü en içten duygularla kutluyorum."