KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, yarın Gaziler Günü olması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dernek Genel Başkanı Yılmaz Bora mesajında, “Gaziler Gününde, şanlı bir direnişle gazilik unvanını almış Gazi Mağusa ile Gazi Baf’ı, Türk’e yaraşır bir direniş ortaya koyan başta Lefkoşa, Erenköy, Boğazköy, Yeşilırmak, Serdarlı ve Mehmetçik Sancaklarını da aynı gurur ve heyecanla kutladıklarını” kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921 tarih ve 53 sayılı kanunla Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesinin verilişi dolayısıyla “Gaziler Günü” olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını anımsatan Bora, “bugün 94. Yıldönümünü idrak ettiğimiz ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla, uğrunda şehit ve gaziler verilerek vatan yapılan topraklarda özgürlük ve barış içerisinde yaşayanlar olarak şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı yineliyoruz”dedi.

Mücadele tarihinde kahramanlıklarıyla altın sayfalar yazdıran modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasında canını ve bedenini ortaya koyan tüm şehitleri rahmet, gazileri minnet ve şükranla andıklarını dile getiren Bora,  hayatta olan Mehmetçik ve Mücahit gazileri de  saygıyla selamlayarak, gaziler günlerini kutladı.

“Gazi Baf’ı, Limasol ve Larnaka’yı unutmadık, unutmayacağız. Kıbrıs Rumları ENOSİS hayalini sürdürdüğü sürece Mücahit Kıbrıs Türk halkı Gazi Baf, Limasol ve Larnaka’nın (İskele) Türk toprağı olduğu gerçeğini hep yüreğinde yaşatacaktır. Geçmişi unutmadan, kahraman şehit ve gazilerimizin bizlere kutsal emaneti olan KKTC Devleti’ne ve egemen varlığımıza artan bir kararlılıkla sahip çıkacak, koruyacak ve yaşatacağız” ifadelerini kullanan Bora, böyle bir günde görüşmelerle ilgili ortaya konan görüşlerde Kıbrıs Türk halkının haklılığı ve meşruluğu ile ilgili tereddüt uyandıracak tutum ve davranışlara karşı koyacaklarını kaydetti.