Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında Baykal'da bulunan Orman arazisinin Belediyeye devredilmesi konusunda geçen hafta imzalanan protokol sonrası, bölgede temizlik çalışmaları başladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, söz konusu bölgede incelemelerde bulundu.

Bakan Dinçyürek, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada Gazimağusa'lının aslında çok da farkında olmadığı atıl durumda olan bir alanı halkın kullanımına kazandırmak istediklerini söyledi.

Proje kapsamında bölgede; yürüyüş ve bisiklet parkuru , rekreasyon alanı, spor ve dinlenme alanı oluşturulacağını ifade eden Dinçyürek, alan içerisinde 100 yıllık ağaçların da bulunduğuna dikkat çekti.

Kısa sürede bölgenin Gazimağusa halkına kazandırılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinçyürek, işbirliği nedeniyle Gazimağusa Belediyesine teşekkür etti.

Dinçyürek: "Bir çok proje imzalanır ama bazen sadece lafta kalabilir. Ama Sayın Başkan İsmail Arter, protokol imzalanır imzalanmaz hemen çalışmalara başlamıştır.Süratle bu alanın hazır hale gelecek olması bizleri mutlu etmiştir." dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında, Çevre ve Bakanlığı ile yaptıkları tüm çalışmalarda Bakan Dinçyürek'in kendilerine büyük destek verdiğini vurguladı.

Şehirde atıl durumda olan bütün bölgeleri kazanmanın temel amaçlarından biri olduğunu söyleyen Arter, bölgede yapılacak çalışmanın daha önce başlattıkları Çanakkale Şehitliği bölge düzenlemesi çalışması ile birleştirileceğini belirtti.

Halkın şehirde yeni bir kazanım elde edeceğini vurgulayan Arter, yapılan çalışmalar neticesinde atıl arazilerin de yangın riski oluşturmadığını ve "kullanarak koruma" mantığıyla hareket ettiklerini ifade etti.

dincyurek-baykal-inceleme-(1).jpg

dincyurek-baykal-inceleme-(2).jpg