Gazimağusa Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tam güne yayılan bir dizi etkinlik düzenledi.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etmesiyle başlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Gazimağusa Belediyesi Atatürk Kreş ve Anaokulu öğrencilerinin öğretmenleri ve Belediye Başkanı İsmail Arter eşliğinde Namık Kemal Meydanı’nda broşür dağıtmasıyla devam etti.

Özel Eğitim Merkezi’nin Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaretinde, Merve Turan isimli öğrenci başkanlık makamına oturarak günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Evcimen, okullarına yaptığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Arter’e teşekkür ederek, öğrencilere gereken eğitimin verilmesi için desteğin önemli olduğunu kaydetti.

Bu arada, saat 15:00’ten itibaren  Buğday Camii’nde yer alan programda Engelliler Günü Paneli yapıldı.

Programın sonunda Basın Empati Ödülleri etkinliği’nde Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,  Kıbrıs Türk basını ve medyasında görev yapan basın mensuplarına günün anısına “Basın Empati Ödülü”verdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter etkinliklerde yaptığı konuşmalarda,  “Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, ancak bu konuyu herkesin yaşam tarzı olarak benimsemesiyle mümkündür” diyerek, toplumumda  farklı ihtiyaçları olanları da düşünerek  çevreyi  de bu yönde bilinçlendirmek gerektiğine dikkat çekti.

Arter, ülkenin fiziki şartlarının, kentsel tasarımlarının, kamu alanlarının engelliler için yetersiz olduğunu, bu konuda atılması gereken adımların olduğunu ifade etti.

Gazimağusa’nın plajlarını bu amaçla yeniden düzenlediklerini, çocuk parklarını her çocuğun ulaşabileceği ve eğlenebileceği parklar olarak dizayn edeceklerini, söyleyen Arter,  çalışmalarını Mimarlar Odası’nın Engelli Standartları Kitapçığı’na göre yürüttüklerini kaydetti.

1449230429.jpg

1449230430.jpg

1449230458.jpg

1449230459.jpg

1449230460.jpg